PANIKA NAKON OBJAVE KNJIGE 'TROFEJI'

Seks skandal trese Srbiju: Učenica Tamara opisala sve detalje seksualnih odnosa sa profesorima...

Hronika22.07.16, 16:13h

Seks skandal trese Srbiju: Učenica Tamara opisala sve detalje seksualnih odnosa sa profesorima...
Ova djevojka je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu jedne tinejdžerke, njeno zaljubljivalje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicama ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili izazov „zabranjenog voća“


Priča koja je šokirala javnost u Srbiji, o seks skandalu u zemunskoj školi, biće tema i za nadležne u Ministarstvu prosvete. To ministarstvo i prosvjetna inspekcija utvrdiće da li su navodi o ljubavnom odnosu učenice i profesora srednje škole, iz knjige "Trofeji" Tamare Marinković fantazija ili opis stvarnih događaja, piše Blic.rs.


- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije je upoznata sa knjigom "Trofeji" koju je napisala bivša učenica Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, Tamara Marinković. Ministarstvo će prikupiti sve relevantne informacije i u saradnji sa prosvjetnom inspekcijom, preduzeće sve što je zakonom propisano, da se ustanovi da li su navodi u knjizi "ostvarivanje fantazija", kako i navodi autorka ili je riječ o istinitim tvrdnjama. Shodno tome, biće preduzete mjere da se utvrde činjenice na osnovu kojih će se preduzeti sve što je u nadležnosti Ministarstva, i o tome će biti obaviješteni i mediji,  odgovorili su "Blicu" u Ministarstvu prosvete.


Doskorašnja učenica Saobraćajne škole iz Zemuna Tamara Marinković objavila je knjigu "Trofeji" u kojoj opisuje seksualne odnose između maloljetne učenice koju je nazvala Nataša i profesora pod imenom Saša Arsić.


Ova djevojka je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu jedne tinejdžerke, njeno zaljubljivalje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicama ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili izazov „zabranjenog voća“.


Sve djeluje toliko stvarno, autentično, opisano do najsitnijih detalja, sa likovima koje svi odmah prepoznaju, da kod roditelja nije ostavilo mnogo sumnje da se sve što je opisano zaista i dogodilo, piše Blic.


Dodatnu zabrinutost unijeli su opisi profesora i njihove intime. Glavna junakinja romana je sa profesorom imala i seksualni odnos, koji je detaljno opisan. Taj seks se, prema navodima u knjizi, dogodio tri i po mjeseca prije punoljetstva.


- Iako su u knjizi promijenjena imena, tačno se zna koje je profesore autorica opisala. Gdje i sa kim žive. Ti događaji su napisani vjerodostojno. Čak je za jednog profesora, koga je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša došla kod njega u stan da se maze, ispričao je sagovornik Blica.

 

Ukoliko su navodi u knjizi istiniti, najšokantnije je to, smatra sagovornik Blica, što je za Natašu i njene odnose, u stvari veze sa profesorima, znao i školski psiholog, te dodaje:


- Glavna junakinja je psihologu priznala da je bila u vezi sa profesorom Ristićem, ali da ne želi da ga prijavi, jer je svjesna da on može da izgubi posao, brak. Ukoliko je to istinito, to je strašan udarac za školu! Znači da su nadležni znali za te odnose između profesora i učenice i niko nije reagovao, Svi su ćutali! Skandal!


„Blic“ je pokušao da od mlade spisateljice Tamare Marinković sazna da li je njen debitantski roman (auto)biografija ili plod mašte, ali je Miroslava Petrović, direktorica i glavna urednica Izdavačke kuće „Miroslav“, koja je objavila knjigu „Trofeji“, kazala da je „autorica u roamingu i da se iz inostranstva vraća tek početkom septembra“.


Na pitanje da li su u romanu opisani istiniti događaji Petrovićeva je odgovorila:


- Zaista nemam pojma, nisam je ni pitala, ali ja lično ne želim da vjerujem da je to istina.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook