KOMPROMIS ZA BUDUĆNOST SVIH GRAĐANA

Iz SDA poručuju: Spremni smo na izmjene Izbornog zakona, ako će to dovesti do izbora u Mostaru!

Front22.07.16, 15:40h

Iz SDA poručuju: Spremni smo na izmjene Izbornog zakona, ako će to dovesti do izbora u Mostaru!
SDA smatra kako bi takav sporazum, s jasno navedenim obavezama i rokovima, dugoročno riješio političku krizu u Mostaru na najbolji način

 

 

Gradski odbor SDA Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je ta stranka, u suradnji s koalicijskim partnerom SBB-om, na sinoćnjim pregovorima o Mostaru učinila sve da se dođe do dogovora te da građani Mostara konačno izađu na izbore.

 

U priopćenju se navodi kako su vrh stranke SDA i mostarsko rukovodstvo SDA razgovorima pristupili krajnje odgovorno, da je SDA bila spremna za kompromis te je na razgovorima iznijela više različitih modela rješenja koja bi bila "na korist svim građanima Mostara".

 

Iz te stranke podsjećaju kako je presudom Ustavnog suda BiH naloženo da se pored izmjena odredbi Izbornog zakona koje se odnose na Mostar treba uskladiti i Statut Grada Mostara s izmjenama Izbornog zakona BiH što, kako tvrde iz SDA, druge stranke, ali i predstavnici međunarodne zajednice zaboravljaju.

 

"S obzirom da smo i prilikom sinoćnjih razgovora čuli da i važni predstavnici međunarodne zajednice traže jedino izmjene Izbornog zakona, SDA je spremna i to prihvatiti, uz odgovarajući sporazum, ako će to dovesti do izbora u Mostaru. Ističemo da je upravo zbog toga SDA insistirala na potpisivanju posebnog sporazuma o Mostaru, što je samo nastavak prakse, započete još u Daytonu", navodi se dalje u priopćenju.

 

SDA smatra kako bi takav sporazum, s jasno navedenim obavezama i rokovima, dugoročno riješio političku krizu u Mostaru na najbolji način.

 

SDA predlaže da garanti takvog sporazuma budu najvažniji predstavnici međunarodne zajednice u BiH i diplomatskog kora, kao što su OHR, Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, te Izaslanstvo Europske unije u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook