VIDEO/ pogledajte trailer za kontroverzni film

Saudijci bijesni: 'Grijesi kralja Fahda' prikazuju razvrat na dvoru, nasilne abortuse, kockanje i drogiranje

Mediji20.07.16, 11:34h

Saudijci bijesni: 'Grijesi kralja Fahda' prikazuju razvrat na dvoru, nasilne abortuse, kockanje i drogiranje
"Grijesi kralja Fahda" prikazuju pokojnog kralja kako ubrizgava heroin i kocka se u Londonu, a uznemirujuća scena prisilnog abortusa njegove tajne žene jedna je od najdramatičnijih scena

 

"Grijesi kralja Fahda" snimljeni su po autobiografiji "tajne" supruge pokojnog saudijskog kralja, a u njemu su izneseni neki zaista šokantni detalji raspusnog i surovog života na dvoru

 

Trailer za novi film o životu pokojnog saudijskog kralja Fahda bin Abdulaziza al Sauda prikazan je javnosti i izazvao je podijeljene reakcije, prije svega jer sadrži scene drogiranja, kockanja i nasilnih abortusa.

 

kralj-fahd-dzanan-harb-2

 

"Grijesi kralja Fahda" prikazuju pokojnog kralja kako ubrizgava heroin i kocka se u Londonu, a uznemirujuća scena prisilnog abortusa njegove tajne žene jedna je od najdramatičnijih scena.

 

dzanan-harb

 

Film je baziran na autobiografiji Džanan Harb "Saudijski kralj i Ja". Džanan, palestinska hrišćanka, pobjegla je od kuće kao tinejdžerka, a završila je na saudijskom dvoru kao supruga kralja Fahda.

 

Godine 1970. ona je primorana da pobjegne iz zemlje jer je kraljevska porodica "nije voljela", nakon čega se preselila u London.

 

 

(newsweek.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook