FOTO/ OKUPLJANJE U GLAVNOM GRADU BIH

Sarajlije na ulicama podržale Erdogana: 'Nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Allah...

Front16.07.16, 15:36h

Sarajlije na ulicama podržale Erdogana: 'Nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Allah...
- Svim srcem želimo stabilnost za Tursku i njen narod – poručili su okupljeni građani na skupu podrške vlastima i turskom narodu

 

FOTO: Avaz.ba, Anadolu Agency

 

Predstavnici Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH, Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Asocijacije "Mostovi prijateljstva“ iz Zenice, te drugi građani danas su tokom skupa na sarajevskoj Baščaršiji izrazili zadovoljstvo što je nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj pobijedila turska vlada i njen predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

 

okupljanje-u-znak-podrske-turskoj

 

-  Bosanci i Hercegovci će uvijek biti uz turski narod. Neki su pokušali da unište volju naroda, ali smo svjedoci da su svojom hrabrošću uspjeli savladati prepreke u protekloj noći – kazao je predsjednik Asocijacije "Mostovi prijateljstva“ Jasmin Imamović.

 

2okupljanje-u-znak-podrske-turskoj

 

Građani Turske, smatra predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović, pokazali su kako se brani država, u kojoj predsjednik i vojska moraju izvršavati volju naroda. Erdogan je, po njegovim riječima, dokazao šta znači biti na čelu jedne države i voditi brigu o njenom narodu.

 

Demokratski izabranu Vladu Turske podržala je i načelnica Općine Visoko Amra Babić navodeći da su građani BiH protiv svakog oblika nasilja, ukazujući da upotreba sile nije način da se provodi demokratska politika.

 

1okupljanje-u-znak-podrske-turskoj

 

Obavezu da podignu svoj glas protiv pokušaja vojnog udara u Turskoj iskazale su predsjednica i članica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić i Kada Hotić jer su njihove misli uz porodice žrtava.

 

- Svim srcem želimo stabilnost za Tursku i njen narod – poručili su okupljeni građani na skupu podrške vlastima i turskom narodu.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook