foto/ dobre ljetne vibracije

Počeo peti Konzum Sarajevo Beer Festival: Zavirite na najluđu zabavu u gradu!

Zabava15.07.16, 09:24h

Posjetioci su prvu noć ovog već respektabilnog festivala u regionu mogli uživati u nastupu bendova "Bolero", "Prljavo kazalište" i "Zoster", dok će se naredne dvije noći publici predstaviti "Pips Chips & Video Clips", "Električni orgazam", "S.A.R.S.", "Sassja", "Psihomodo Pop" i "Kultur Shock"

 

Peti Konzum Sarajevo Beer Festival otvoren je večeras na parkingu Olimpijske dvorane Zetra u prisustvu velikog broja ljubitelja dobre svirke i piva, a trajat će do 16. jula.

 

Posjetioci su prvu noć ovog već respektabilnog festivala u regionu mogli uživati u nastupu bendova "Bolero", "Prljavo kazalište" i "Zoster", dok će se naredne dvije noći publici predstaviti "Pips Chips & Video Clips", "Električni orgazam", "S.A.R.S.", "Sassja", "Psihomodo Pop" i "Kultur Shock".

 

Festival će ponuditi i brojne zabavne sadržaje jer su se organizatori potrudili da povodom 5. rođendana ovog muzičkog događaja naprave dobru trodnevnu zabavu.

 

Prije zvaničnog otvaranja Festivala, u šatoru "Sarajevske pivare" upriličeno je druženje i osvježenje novinara i posjetilaca, uz brojna iznenađenja. Osim Sarajevskog svijetlog i tamnog točenog piva, na ovom štandu u ponudi će biti i Sarajevsko premium, bezalkoholno i radler, ali i Oettinger pils i Oettinger weiss, koje proizvodi po licenci za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

 

- Sarajevsko je domaći pivarski brand i na neki način se smatramo domaćinom ovog festivala. Beer festival je odlična prilika da se družimo s našim konzumentima, zabavimo ih i nagradimo. Prošle godine je šator Sarajevskog bio izuzetno dobro posjećen, a za ovaj Beer festival smo pripremili mnogobrojna iznenađenja - kazala je novinarima PR direktorica "Sarajevske pivare" Melisa Sefer-Liçin.

 

Također, posjetioci će imati priliku da konzumiraju neke od luksuznih vrsta piva u Premium Pubu, a još jedna novina koju su organizatori pripremili s Tattoo studiom "Mustre i Šare" iz Sarajeva je to da će u okviru Festivala prvi put biti organiziran "Tattoo Gathering" ("Tattoo okupljanje").

 

Tako će se na Festivalu predstaviti, osim inostranih, i bh. tattoo majstori iz Zenice, Banje Luke, Sarajeva i Tuzle.

 

Prvi Sarajevo Beer Festival održan je u "Metalcu" uz učešće četiri benda, a ove godine prvi put ima institucionalnu podršku - Ministarstva kulture i sporta KS.

 

(FENA, Foto: Amer Beganović/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook