Zajednički kandidat

Kandidat SDA i SBB-a za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić

Front01.07.16, 11:36h

Kandidat SDA i SBB-a za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić
Hadžiefendić je aktuelni ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, a na proteklim općim izborima izabran je u Parlament FBiH

 

Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez za bolju budućnost (SBB) nastupit će sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima.



Gradski odbor SDA Tuzla i GOSBB-a Tuzla će se okupiti oko svojih lista za Gradsko vijeće i oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika, snažno ćemo ga podržati jer je došlo vrijeme promjene vlasti u Tuzli,  izjavio je Feni predsjednik GOSDA Tuzla Sabahudin Imamović.



Kandidat za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić kadar je SBB-a potvrdio je predsjednik kantonalnog odbora te stranke Fuad Hadžimehmedović.



Od početka priče o kandidaturi za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić je bio jedini kandidat SBB-a, kaže Fuad Hadžimehmedović, dodavši da je procedura o usaglašavanju imena s partnerima iz koalicione stranke potrajala.



Po njegovim riječima SDA i SBB su uspjele dogovoriti da u konačnici kandidat s kojim će nastupiti u izbore za gradonačelnika Grada Tuzla bude Hadžiefendić.



Hadžimehmedović smatra da je Hadžiefendić glavni rival dugogodišnjem i aktuelnom gradonačelniku Tuzle u predstojećoj kampanji, ocijenivši da  je koalicija SDA i SBB na predstojećim izborima i odabir upravo Bahrudina Hadžiefendića kao kandidata šansa da se promijeni dugogodišnja vlast u Tuzli.



Hadžiefendić je aktuelni ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, a na proteklim općim izborima izabran je u Parlament FBiH.



Diplomirao je i doktorirao  ma Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli,  bio zaposlen kao ljekar  na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla,  te direktor firme Tuzla-Farm, a po riječima Hadžimehmedovića unuk je nekadašnjeg gradonačelnika Tuzle, Mujage Hadžiefendića, koji je dužnost gradonačelnika Tuzle obnašao u dva mandata.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook