foto/ stranci nam se podsmjehuju

Bruka na sarajevskom aerodromu: Natpisi na pogrešnom engleskom, niko da se sjeti da ispravi!

Hronika30.06.16, 11:08h

Bruka na sarajevskom aerodromu: Natpisi na pogrešnom engleskom, niko da se sjeti da ispravi!
No postavljena signalizacija, koja bi trebala da usmjeri domaće i strane turiste, dobila je komičnu notu, zbog neispravno napisanog naziva na engleskom jeziku

 

U skladu sa očekivanim rastom prometa, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se u posljednje vrijeme nekoliko radi na preuređenju postojećih kapaciteta. U sklopu preuređenja urađena je nedavno i tzv. "brza linija" koja je rezervirana za prioritetne putnike iz biznis klase te službenike, a koja treba da rezultira bržim i efikasnijim protokom putnika u ovom segmentu.


No postavljena signalizacija, koja bi trebala da usmjeri domaće i strane turiste, dobila je komičnu notu, zbog neispravno napisanog naziva na engleskom jeziku. Naime, umjesto Business Class (što je ispravno), na sarajevskom aerodromu stoji natpis BuSSines (što je neispravno).

 

aerodrom-sarajevo

 

Nepoznavanje engleskog jezika izaziva podsmijehe stranih gostiju, što je sarajevskom aerodromu donijelo bespotreban blam. Nepismenost i nepoznavanje engleskog jezika tako je prvo što putnici koji slete tamo vide. No nikome od skoro 500 radnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo ovaj detalj nije zapao za oko, pa tako niti palo na pamet da izvrši ispravku.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook