kantonalni sud u sarajevu

Ponovo određen pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića

Hronika25.06.16, 19:19h

Ponovo određen pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića
Podsjećamo, 2. juna Ljubi Seferoviću i Vasviji Sejdović određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i činjenice da bi njihovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost

 

Kantonalni sud u Sarajevu ponovo je odredio jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića koji su isprva sumnjičeni za ubistvo Dženana Memića i sprečavanje dokazivanja, a sada se terete za teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći povrijeđenom, te sprečavanje dokazivanja.

 

Podsjećamo, Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu je poslije žalbe advokata Omara Mehmedbašića ukinulo pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću, ali su nakon puštanja na slobodu pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva KS ponovo uhapsili Ljubu Seferovića i Bekriju Seferovića.

 

Podsjećamo, 2. juna Ljubi Seferoviću i Vasviji Sejdović određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i činjenice da bi njihovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

 

Bekriji Seferoviću pritvor je određen zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook