vrijednost radova oko 470.000 KM

U Novom Gradu Sarajevo uskoro sanacija šetnice i izgradnja biciklističke staze

Hronika25.06.16, 17:39h

U Novom Gradu Sarajevo uskoro sanacija šetnice i izgradnja biciklističke staze
Kada je u pitanju šetnica od zgrade Općine do Nedžarića bit će zamijenjene postojeće betonske ploče, postavljena ulična rasvjeta koja do sada nije postojala, nove klupe s odmorištima i izveden novi dizajn zelenog pojasa uz šetnicu

 

Na području općine Novi Grad Sarajevo uskoro će početi realizacija tri značajna infrastrukturna projekta, a riječ je o sanaciji i redizajnu šetnice uz Bulevar Meše Selimovića, od zgrade Općine do Studentskog doma u Nedžarićima, izgradnji biciklističke staze od Nedžarića prema Dobrinji, te sanaciji Teheranskog trga i ulice Hasana Sućeske u Saraj-Polju.

 

Tim povodom općinski načelnik Semir Efendić potpisao je ugovore o izvođenju radova s direktorima firmi "Ame", "Orman" i "Grakop", Almedinom Omerhodžićem, Nijazom Ormanom i Šukrijom Melezovićem.

 

Kada je u pitanju šetnica od zgrade Općine do Nedžarića bit će zamijenjene postojeće betonske ploče, postavljena ulična rasvjeta koja do sada nije postojala, nove klupe s odmorištima i izveden novi dizajn zelenog pojasa uz šetnicu.

 

Prva faza biciklističke staze bit će građena s desne strane saobraćajnice od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji u dužini od 1.400 metara, a ostatak u narednom periodu. Staza koja će ići Bulevarom bit će povezana s biciklističkom stazom koja se gradi s obje strane A transverzale, tako da će se biciklom moći doći do aerodroma i nazad.

 

Efendić je rekao da sanacija Teheranskog trga, uključujući i ulicu Hasana Sućeske, podrazumijeva zamjenu polomljenih i dotrajalih ploča asfaltom, zatim blokiranje saobraćaja u pješačkoj zoni na dijelu Teheranskog trga, a u ulici Hasana Sućeske bit će izvršeno asfaltiranje.

 

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi oko 470.000 KM.

 

Po riječima Nijaza Ormana, ukoliko ne bude nepredviđenih radova, izgradnja biciklističke staze trebala bi trajati mjesec i po, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook