Video / 17 miliona glasača doveo u zabludu

Glavni zagovornik Brexita priznao da je prevario Britance: To je bila greška, nismo smjeli to reći

Front24.06.16, 21:03h

Glavni zagovornik Brexita priznao da je prevario Britance: To je bila greška, nismo smjeli to reći
Iako je britanski premijer David Cameron sedmicama upozoravao građane da su ovakve tvrdnje 'budalaština' to očito nije bilo dovoljno za 17 miliona građana koji su u četvrtak na referendumu odlučili da žele napustiti EU

 

Vodeći čovjek UKIP-a i jedan od pokretača Brexita, Nigel Farage priznao je da je prevario britanske glasače kada je izjavio da će Velika Britanija izlaskom iz Evropske unije sedmično uštedjeti 350 miliona funti.

 

Iako je britanski premijer David Cameron sedmicama upozoravao građane da su ovakve tvrdnje "budalaština" to očito nije bilo dovoljno za 17 miliona građana koji su u četvrtak na referendumu odlučili da žele napustiti EU.

 

Vodeći čovjek UKIP-a je u emisiji 'Dobro jutro Britanija' kazao voditeljici da ne može "garantovati" da će se 350 miliona funti slijevati u budžet Velike Britanije.

 

Voditeljica, koja je bila poprilično šokirana izjavom Faragea, podsjetila je svoga gosta da je veliki dio od 17 miliona glasača, koji su zaokružili izlaz iz Unije, napravilo to zbog njegovog obećanja.

 

"To je bila greška, nismo smjeli to reći", kratko je kazao kroz smijeh političar.

 

Snimak gostovanja pogledajte u videu...

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook