FOTO/ PREMIJERA PREDSTAVE 'SJAJNI MOMCI'

Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović do suza nasmijali publiku u Mostaru

Kultura24.06.16, 13:15h

Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović do suza nasmijali publiku u Mostaru
Predstava 'Sjajni momci' je rađena po tekstu Neila Simona u originalu „Sunshine Boys”, a nakon premijere u Mostaru ovaj regionalno popularni trio se priprema za sarajevsku premijeru


Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru sinoć nije bio dovojno veliki da primi sve one koje su željeli pogledati premijeru hit predstave “Sjajni momci”.


Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović do suza su nasmijali publiku. Predstava „Sjajni momci” je rađena po tekstu Neila Simona u originalu „Sunshine Boys”, a nakon premijere u Mostaru ovaj regionalno popularni trio se priprema za sarajevsku premijeru koja će se održati narednog mjeseca.


Podsjećamo u predstavi se Nadarević i Bašić pojavljuju kao dva penzionisana komičara, Hari i Ali koje Harijev sestrić Zlatan (Moamer Kasumović) poziva da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji. U emisiji Hari i Ali treba da izvedu svoj proslavljeni skeč „Kod doktora“. Međutim, problem je što su njih dvojica prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični fijasko furiozo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook