referendum u velikoj britaniji

London, Liverpool, Manchester, Edinburgh i Cardiff glasali za ostanak u EU

Front24.06.16, 10:01h

London, Liverpool, Manchester, Edinburgh i Cardiff glasali za ostanak u EU
Čini se kako su za izlazak iz Evropske unije glasale ruralne sredine, a posebno su za izlazak bili na krajnjem istoku Engleske, u regiji East Midlands gdje je u nekim dijelovima uz samu istočnu obalu preko 80 posto birača glasalo za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije

 

Britanski glavni grad London bio je čvrsto za ostanak u Evropskoj uniji, pokazuje karta rezultata referenduma o odlasku ili ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji .

 

I Liverpool i Manchester te škotski Edinburgh i velški Cardiff bili su u velikoj mjeri za ostanak, a u Birminghamu su protivnici i zagovornici izlaska Britanije iz EU bili izjednačeni. Za ostanak su bili i Oxford, ali i sjevernoirski Belfast, prenosi index.hr

 

Čini se kako su za izlazak iz Evropske unije glasale ruralne sredine, a posebno su za izlazak bili na krajnjem istoku Engleske, u regiji East Midlands gdje je u nekim dijelovima uz samu istočnu obalu preko 80 posto birača glasalo za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

 

Podaci pokazuju da su, ukupno gledajući, Engleska i Wales bili za izlazak, a Sjeverna Irska i u još većoj mjeri Škotska, za ostanak Britanije u EU.

 

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook