Ljetno ludilo u Budimpešti se bliži

Predstavljeni novi izvođači na Szigetu: Evo ko će još nastupati sa Rihannom

Zabava16.06.16, 18:29h

Predstavljeni novi izvođači na Szigetu: Evo ko će još nastupati sa Rihannom
Ranije potvrđeni izvođači uključuju imena kao što su Muse, The Last Shadow Puppets, Jake Bugg, Noel Gallagher’s High Flying Birds, M83, Chvrches, Roisin Murphy i drugi

 

Organizatori Szigeta objavili su ranije da je Rihanna headliner prvog, odnosno nultog dana Sziget festivala u Budimpešti. Osim nje, na Sziget dolazi još velikih imena: tu su Sia, Nicky Romero, David Guetta, a popisu tu još nije kraj.


Naime, novi kontigent izvođača koji će ovog augusta pohoditi mađarsku prestonicu je najavljen, a najzvučniji među njima su britanski elektro duo The Chemical Brothers i londonski reper Tinie Tempah, koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini.

 

sziget-festival-budimpesta1

 

Pored njih, na Ostrvu slobode u Budimpešti, na drugoj po veličini A38 bini, nastupat će engleski rock sastav Editors, harizmatični indie dvojac BOY, koga čine Valeska Steiner i Sonja Glass, američki kantautor BØRNS, kao i Wiwek, Snails, Maduk ft. MC Mota, Noisia i Kasra, kao predstavnici elektronskog žanra.

 

Ranije potvrđeni izvođači uključuju imena kao što su Muse, The Last Shadow Puppets, Jake Bugg, Noel Gallagher’s High Flying Birds, M83, Chvrches, Roisin Murphy i drugi.

 

sziget-festival-budimpesta2

 

Ovogodišnje izdanje Sziget festivala bit će održano od 10. do 17. augusta, a ulaznice se nalaze već u prodaji. Naravno, ima različitih kombinacija smještaja i tulumarenja, a sve ih možete pronaći OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook