BURAN LJUBAVNI ŽIVOT I BIZARNE FOBIJE

Nekada seks simbol, danas usamljenica: Šta se desilo lijepoj pjevačici iz grupe ABBA?

ŽENA iN14.06.16, 12:03h

Nekada seks simbol, danas usamljenica: Šta se desilo lijepoj pjevačici iz grupe ABBA?
Plavokosu pevačicu grupe Abba obožavali su milioni, ali ona je odbacila svu slavu i bogatstvo kako bi vodila miran život daleko od civilizacije. Njena nevjerovatna sudbina, buran ljubavni život, bizarne fobije spominju se kao jedan od glavnih razloga zašto se čuveni bend nikada neće ponovo okupiti

 

 


Fanovi grupe Abba dugo su čekali da se slavna četvorka ponovo nađe zajedno na sceni. I prošle nedjelje, na proslavi 50 godišnjice od nastanka benda, Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid imali su mini-okupljanje kada su zajedno zapjevali nekoliko svojih manje poznatih pjesama. O tome svjedoči samo nekoliko fotografija koje su objavljene na društvenim mrežama, ali to je bilo dovoljno da se fanovi oduševe.


Ipak, šanse da Abba ponovo snimi pjesmu ili krene na turneju praktično su nepostojeće. O okupljanju nema ni riječi, tvrde članovi benda, a jedan od razloga, koji je ujedno i jedan od faktora za raspad benda 1982. godine, krije se u problemima plavokose pjevačice Agnethe Fältskog.

 

Nekada seks simbol, Agneta danas živi povučeno na ruralnom ostrvu u blizini Stokholma, okružena psima. Navodno joj svako napuštanje doma izuzetno teško pada, pa se rijetko pojavljuje u javnosti.


Trenutno nema partnera, a pored nje na imanju žive i njena kćerka Linda (43) sa svojim suprugom i njihovo troje djece. Ne planira ikada više da se bavi muzikom.

 

abba-agnetha-faeltskog


Kako je jedna od najpoželjnijih muzičkih zvijezda postala usamljenica koja živi daleko od civilizacije?


Prije nego što se pridružila grupi Abba, Agnetha je već bila uspješna muzička zvijezda. U 17. godini imala je hit singl u Švedskoj, a 1971. godine udala se za Björna kojeg je upoznala na snimanju jedne televizijske serije. Svo četvoro članova grupe poznavali su se i prije nego što su zvanično počeli da rade zajedno. I Benny i Anni-Frid bili su u braku.


Godine 1974. pobijedili su na Eurosongu, što ih je lansiralo među svjetske muzičke zvijezde. Agnetha i Björn tada su već imali godinu dana staru kćerku Lindu, a poslije tri godine dobili su i sina Kristijana.


Kada su 1979. objavili da se razvode, fanovi su bili u šoku. Iako su tvrdili da ostaju u prijateljskim odnosima, šuškalo se da je istina daleko od toga. Samo nekoliko dana nakon rastave, Björn je viđen u društvu nove djevojke.


Agneta je kasnije priznala da joj je bilo teško poslije razvoda i da je išla kod psihijatra.


Bend je nastavio da sarađuje još tri godine, da bi i brak Bennyja i Anni-Frid doživio krah 1981. Godinu dana kasnije vratili su se sa turneje i shvatili da više ne mogu da nastave.


Navodno je sve to inicirala Agnetha. Bilo joj je teško da bude razdvojena od djece na turnejama, borila se sa anksioznošću i strahom od letenja. Tokom jednog putovanja, njihov avion se zatekao u oluji, pa je strah postao intenzivniji. Na kraju se plašila svakog putovanja. Strahovala je i od fanova, za koje je mislila da je mrze.


Kada se grupa raspala, Agnetha se povukla sa scene. Godinama nije ni slušala muziku. Imala je mnogo propalih romansi. Godine 1990. po drugi put se udala, i to u tajnosti (...)


Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook