Foto / Uvrijedili vjernike

Amazon iz prodaje povukao otirače sa fotografijama Kur'ana i Kabe

Hronika06.06.16, 13:19h

Amazon iz prodaje povukao otirače sa fotografijama Kur'ana i Kabe
Riječ je o proizvodima kompanije Rock Bull koji su se našli u prodaji Amazona, a pored otirača u ponudi su i podmetači za računarske miševe i futrole za mobitele koji također sadrže religijske motive

 

Radi oštrih kritika javnosti kompanija za internet prodaju Amazon povukla je iz ponude otirače sa fotografijama Kur'ana i Kabe, a oni sa fotografijama džamija su i dalje u prodaji, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Dva otirača sa fotografijama Kur'ana i jedan sa fotografijom Kabe povučeni su iz ponude na stranici „amazon.com“, a i dalje su u prodaji ostali brojni otirači sa fotografijama džamija, uključujući i fotografije istanbulske Ajasofije i Sultan Ahmetove džamije.

 

Cijena spornih otirača je 23,99 dolara po komadu.

 

Riječ je o proizvodima kompanije Rock Bull koji su se našli u prodaji Amazona, a pored otirača u ponudi su i podmetači za računarske miševe i futrole za mobitele koji također sadrže religijske motive.

 

Uporedo s tim, kompanija Amazon je iz prodaje povukla i otirače sa motivima hinduističkih božanstava, a tom potezu prethodila je kampanja na Twitteru pod nazivom „BoycottAmazon“.

 

Amazon je jedna od prvih i najvećih kompanija koja se bavi internet prodajom. Osnovana je 1994. godine za online prodaju knjiga, a danas u ponudi ima i druge robe kao što su namještaj i konfekcija. Djeluje u SAD-u, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Indiji, a vrijednost kompanije se procjenjuje na više od 100 milijardi dolara.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook