u sklopu beer festa

'Sarajevo Tattoo Gathering': Od 14. do 16. jula prvo bh. okupljanje umjetnika i ljubitelja tetoviranja

Zabava06.06.16, 13:05h

'Sarajevo Tattoo Gathering': Od 14. do 16. jula prvo bh. okupljanje umjetnika i ljubitelja tetoviranja
Prostor ispred Zetre će okupirati renomirani tattoo majstori i drugi izlagači, šaroliki skupljači tetovaža te oni ‘sramežljiviji’ sa jednom ili dvije tetovaže, te pokojim pirsingom, uz vruhnsku zabavu i još bolje druženje

 

Od 14. do 16. jula, u sklopu 5. Konzum Sarajevo beer festivala, održat će se prvo BiH tattoo okupljanje pod nazivom “Sarajevo Tattoo Gathering”, sajam tetoviranja i prateće industrije, kao prvi i dugo iščekivani događaj ove vrste u BiH metropoli., u organizaciji tattoo i piercing umjetnika iz sarajevskog salona 'Mustre i Šare'.

 

Prvi „Tattoo Gathering“ će se održati u cilju boljeg upoznavanja tetovaža kao vida umjetnosti danas, te okupljanja umjetnika različitih stilova i kreativnih ideja, kako bi kroz razmjenu znanja i iskustava doprinjeli razvoju tattoo lifestyle-a.

 

Prostor ispred Zetre će okupirati renomirani tattoo majstori i drugi izlagači, šaroliki skupljači tetovaža te oni ‘sramežljiviji’ sa jednom ili dvije tetovaže, te pokojim pirsingom, uz vrhunsku zabavu i još bolje druženje.

 

Organizatori ovog eventa najavljuju dobar provod i još bolje umjetnike, te da su osobe svih uzrasta i socijalnih statusa dobrodošle, ali tetovirati/pirsati se mogu samo oni sa 18 i više godina. Pored Sarajeva, Zenice, Banja Luke i drugih gradova iz BiH, svoje radove i talente će imati priliku pokazati i nekoliko inostranih tattoo majstora iz Belgije i Francuske.

 

Organizatori su pripremili i nagradnu igru na društvenim mrežama. Ova nagradna igra zanimljivog naziva #nemanazad učesnicima nagradne igre nudi priliku da osvoje vaučere za usluge tetoviranja ili pirsinga na prvom “Sarajevo Tattoo Gathering “, tako što ćete na njihov FB page postaviti fotografiju vama najbolje tetovaže koju ste vidjeli uz hešteg #nemanazad

 

U ovom albumu možete pogledati i radove umjetnika.

 

(DEPO PORTAL/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook