Foto / Voda preplavila ulice

Nevrijeme sa grmljavinom i jakom kišom poplavilo ulice Zenice

Hronika04.06.16, 19:23h

Nevrijeme sa grmljavinom i jakom kišom poplavilo ulice Zenice
Najviše problema jaka kiša izazvala je vozačima koji su u nekoliko zeničkih ulica morali manevrisati kroz nekoliko centimetara vode kako bi izbjegli štetu na vozilima

 

Nevrijeme praćeno grmljavinom i jakom kišom pogodilo je šire područje Zenice u subotu, u popodnevnim satima, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Nevrijeme je počelo oko 17 sati, u subotu praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom. Najviše problema jaka kiša izazvala je vozačima koji su u nekoliko zeničkih ulica morali manevrisati kroz nekoliko centimetara vode kako bi izbjegli štetu na vozilima.

 

Probleme na ulicama Zenice kiša je izazvala na jednom dijelu Glavne gradske magistrale (GGM), na kružnom toku Dom Armije – Talića brdo – Sarajevska, te ulici Londža u strogom centru grada gdje zbog obilne kiše odvodi nisu mogli da prime svu vodu koja se neko vrijeme zadržala na kolovozu.

 

U izjavi za Anadolu Agency (AA) dežurni operativni MUP-a ZDK-a potvrdio je da nevrijeme nije izazvalo veće probleme ili štete u gradu, osim začepljenih odvoda te vode na kolovozu, a u naselju Crkvice su intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade na uklanjanju vode. Potvrđeno je i da je palo jedno stablo bez izazivanja štete, a prema prvim informacijama koje je dežurni operativni MUP-a ZDK-a potvrdio za Anadolu Agency (AA), nije prijavljena materijalna šteta te nema informacija o povrijeđenima.

 

Na ulicama Zenice se stanje vraća u normalno, višak vode sa kolovoza se uklanja, a tek ponegdje je moguće vidjeti otkinute manje grane drveća ili pak nekoliko prevrnutih suncobrana u ugostiteljskim objektima.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook