VIDEO/ DEPO Trailer

Jusuf Hadžifejzović: Radije prihvatamo stvari iz drugih država, nego naše autentične

Mediji02.06.16, 13:35h

Jusuf Hadžifejzović: Radije prihvatamo stvari iz drugih država, nego naše autentične
U TV magazinu 'DEPO Trailer', donosimo vam intervju sa Jusufom Hadžifejzovićem, jednim od najvećih savremenih umjetnika u BiH. Sa Jusufom smo razgovarali o performansu "Transformer u prodavnici praznina", koji je održan u okviru manifestacije Noć muzeja 2016.

 

Jusuf Hadžifejzović za "DEPO Trailer": "Osim simpatičnih ljudi, prirodnih ljepota i onoga što su nam okupatori ostavili, mi u Bosni nemamo ništa drugo. Bosna i Hercegovina je puna ljepote, dobrote, pa i naivnosti, ali ne umijemo da prepoznamo svoj kvalitet. Radije prihvatamo stvari iz drugih država, nego naše autentične."

 

U TV magazinu za novi ritam života "DEPO Trailer", donosimo vam intervju sa Jusufom Hadžifejzovićem, jednim od najvećih savremenih umjetnika u Bosni i Hercegovini. Sa Jusufom smo razgovarali o performansu "Transformer u prodavnici praznina", koji je održan u okviru manifestacije "Noć muzeja 2016.", a dotakli smo se i kultne sarajevske galerije "Čarlama". Pogledajte prilog! 

 

Magazin "DEPO Trailer" novinarski oblikuje Aida Begović, snimatelj je Nikola Blagojević, a montažer Fadil Komarica. Magazin se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na prvom bh. televizijskom kanalu sa filmsko-zabavim karakterom, Cinema TV-u. 

 

CTV BiH možete gledati na kablovskim i IPTV platformama Telemacha, Moja TV, Super Tv, kao i  drugim digitalnim platformama u BiH i svijetu. 


Partner projekta je DEPO, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i na DEPO TV unutar istoimenog portala.

 


(DEPO PORTAL/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook