Večeras na kanalu Cinema TV BIH

DEPO Trailer: Ismar Mujezinović, Kristina Barbarić i Rade Šerbedžija u novom našeg izdanju TV magazina

Mediji02.06.16, 12:29h

DEPO Trailer: Ismar Mujezinović, Kristina Barbarić i Rade Šerbedžija u novom našeg izdanju TV magazina
Novo izdanje TV magazina za novi ritam života "DEPO Trailer" večeras u 20:10 sati samo na kanalu Cinema TV BIH. Pogledaje šta smo vam pripremili!

 

U ovosedmičnom izdanju “DEPO Trailer” TV magazina ugostili smo akademskog slikara Ismara Mujezinovića. Pored slikarstva, Ismar je autor brojnih muzičkih video spotova, filmova, scenografije i dizajna kostima za strane filmove. Bavi se i fotografijom, grafikom i grafičkim dizajnom, te književnošću.  U intervjuu otkriva način na koji pristupa filmu, slikarstvu, a također pominje svoj angažman u filmu “Bitka na Neretvi”.
 

Izdvajamo i intervju sa Kristinom Barbarić, mladom umjetnicom koja predstavlja svoj dugometražni film “Preko mosta ljubavi”. Riječ je o filmu o dvoje mladih koji se, u podijeljenom Mostaru, bore za svoju ljubav. Kristina je producent, režiser i glavna uloga u filmu.
 

Donosimo vam i prilog o Radetu Šerbedžiji, slavnom pozorišnom i filmskom glumcu, pjesniku i muzičaru. 9. Juna, uz pratnju Zapadnog kolodvor benda, Rade Šerbedžija će nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
 

Za sve ljubitelje prirode, tu je prilog etno sela Raj u raju ,koje se nalazi nedaleko od Konjica. Spoj sunca, planine, zelenila i rijeke će vas naprosto oduševiti!
 

Pogledajte i poslušajte neobičan zvuk muzičkog projekta pod nazivom "Barimatango". Duo izvodi romske i sefardske pjesme sa područja Balkana i jugoistočne Evrope. Jelena Milušić i Atila Aksoj odvest će vas u originalni svijet i predstaviti čarobnu muzičku kulturu.
 

Ove sedmice, za vas smo izdvojili trailer za film “Selma”,  historijsku priču o kampanji Martina Luthera Kinga da osigura slobodu i jednaka prava glasa putem epskog nenasilnog marša od Selme ka Montgomeriju u Alabami. Režiserka Ava DuVernay u filmu je također istakla kompleksni odnos američkog predsjednika L. B. Johnsona i vođe pokreta za građanska prava Martina Luthera Kinga.
 

Emisija DEPO Trailer se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na programu CTV BIH, koji možete gledati na Telemachovoj kablovskoj platformi, kao i IPTV platformama Moja TV i Super TV, te nizu drugih kablovskih i digitalnih platformi u BIH. Partner projekta je DEPO, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i u rubrici DEPO TV unutar istoimenog portala. Emisiju vodi Aida Beganović, a montažer je Fadil Komarica.


(DEPO PORTAL/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook