RTRS i Buzz Consulting potpisali ugovor o saradnji

Zajedničkim snagama do igrane i filmske produkcije, zapošljavanja i kreiranja vrhunskih sadržaja

Mediji01.06.16, 13:48h

Zajedničkim snagama do igrane i filmske produkcije, zapošljavanja i kreiranja vrhunskih sadržaja
Saradnja o trogodišnjoj koprodukciji je ozvaničena na konferenciji za medije u RTV domu u Banjaluci, a novinarima su se obratili Draško Milinović, generalni direktor RTRS-a, i Brankica Janković, direktor Buzz Consultinga


Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) i banjalučka producentska kuća Buzz Consulting potpisali su u srijedu 1. juna ugovor o međusobnoj saradnji, što je izuzetno važan korak, kada je u pitanju podrška javnog servisa nezavisnoj domaćoj produkciji.


Saradnja o trogodišnjoj koprodukciji je ozvaničena na konferenciji za medije u RTV domu u Banjaluci, a novinarima su se obratili predstavnici ove dvije kuće, Draško Milinović, generalni direktor RTRS-a i Brankica Janković, direktor Buzz Consultinga.


"RTRS snažno podržava nezavisne produkcije i veoma je bitno da one nađu svoje mjesto u našem programu, jer smo mi, prije svega, javni servis svih građana Srpske. Takođe, izuzetno nas raduje ova saradnja, zato što će ona donijeti mnogo interesantnih programskih sadržaja, koji su primjereni najširoj publici, a u pitanju su razni dječiji, edukativni, zabavni, serijski i mnogi drugi sadržaji", istakao je Milinović.


On je naglasio da RTRS jednako raduje i podrška filmu "Meso", iza kojeg stoji upravo "Buzz Consulting", a čije snimanje je u toku, podsjećajući na činjenicu da su ovakvi projekti izuzetno rijetki u Republici Srpskoj.

 

buzz-i-rtrs-press-3


"Jedna od osnovnih misija Buzz Consultinga je ta da pokreće dobre i kvalitetne stvari, da podrži kreativne mlade ljude i stane iza njih. Naš cilj je da podržimo ne samo pojedince, već da učinimo i nešto za širu zajednicu. Konkretno, saradnja sa RTRS-om će omogućiti da kroz Buzz Consulting u kontinuitetu zaposlimo preko 200 ljudi", naglasila Jankovićeva.


Konferenciji su prisustvovali i članovi ekipe filma "Meso", glumac i scenarista Nikola Kolja Pejaković, reditelj Saša Hajduković i organizator na filmu Đorđe Vranješ.


"Vrlo je važno što došlo do potpisivanja ovog ugovora, zato što se na taj način obezbjeđuje rad u kontinuitetu onih ljudi koji se bave filmom i televizijom. Dakle, bitno je da oni koji završe akademiju imaju opciju da prave i neke nezavisne projekte, da to mogu da plasiraju, da žive od svog rada i da se na taj način udare solidni temelji filmskoj industriji u Republici Srpskoj. Ovaj dan je, ako smijem to da kažem – istorijski", istakao je Pejaković.


"Kada vam se pruži šansa da napravite nešto veliko, sve što ima smisla da učinite je da je čvrsto zgrabite i iskoristite. Prilike poput ove se dešavaju rijetko ili samo jednom u životu, a ja sam veoma zahvalan Buzz Consultingu koji je prepoznao ono što želimo napraviti sa filmom 'Meso'. Red, rad i disciplina se kad-tad pokažu kao najbolji put, a mi smo dobar primjer te fraze", kazao je Hajduković.


Vranješ se kao pripadnik mlađe generacije učesnika takođe zahvalio na ukazanoj prilici da pokaže šta on može da pruži jednom velikom projektu, kao što je film "Meso".


"Ovo je moj prvi veliki film, iako još uvijek studiram, pa ne trebam ni naglašavati od kakvog značaja ovo ima za mene. Samo ću reći da sam uzbuđen i počastvovan što sam dio ekipe ovog ostvarenja i što mi je dodijeljen veoma odgovoran posao", zaključio je Vranješ.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook