LUKSUZ PLAĆEN 30 MILIONA KM

Ivanić, Bosić, Tadić, Šarović odbili luksuzne apartmane u Istočnom Sarajevu: Dušanka Majkić jedva čeka da useli

Front31.05.16, 12:16h

Ivanić, Bosić, Tadić, Šarović odbili luksuzne apartmane u Istočnom Sarajevu: Dušanka Majkić jedva čeka da useli
Vlada RS kupila je u Istočnom Sarajevu zgradu s obrazloženjem da će u njoj biti smješteni predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH. Plaćena je oko 27 milijuna, a više od tri milijuna uloženo je u uređenje i opremanje tako da je porezne obveznike iz RS objekt koštao nešto više od 30 milijuna maraka

 

Izvor: Dnevni list

 

 

Luksuzne sobe i apartmane u novoj zgradi Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu koristit će samo dužnosnici SNSD-a Milorada Dodika. Prema posljednjim informacijama, državnim dužnosnicima iz Saveza za promjene ne pada na pamet da se smjeste u tu zgradu.


Potrošeni milijuni


Vlada RS kupila je u Istočnom Sarajevu zgradu s obrazloženjem da će u njoj biti smješteni predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH. Plaćena je oko 27 milijuna, a više od tri milijuna uloženo je u uređenje i opremanje tako da je porezne obveznike iz RS objekt koštao nešto više od 30 milijuna maraka.


Odlukom Vlade, sobe, apartmane, sale za sastanke mogu koristiti svi dužnosnici iz RS u državnim institucijama, ali i uposlenici u njihovim uredima s tim da prvo moraju potpisati ugovor. Odlučeno je i da smještaj plaćaju oni koji se ne financiraju iz proračuna RS. To se odnosi na Mladena Ivanića,  člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, državne ministre Mirka Šarovića, Igora Crnatka i Dragana Mektića, zatim zamjenike ministra  u Vijeću ministara koji su iz RS, zastupnike i izaslanike Parlamenta BiH iz Republike Srpske.


Pravo na besplatan smještaj imaju  predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i svi članovi Vlade tog entiteta.


Mjesečni najam


Vlada je donijela  odluku da se sobe i apartmani iznajmljuju po cijeni od 300 maraka mjesečno za sobu, 475 za apartman, a za lux apartman i ured treba platiti 1.200 maraka mjesečno.


Međutim, iz opozicionog Saveza za promjene u kojem su SDS Mladena Bosića, PDP Mladena Ivanića i Branislava Borenovića i NDP Dragana Čavića, već su poručili da neće koristiti zgradu. Inače, ovaj Savez je još davno upozoravao na brojne malverzacije prilikom kupovine i opremanja objekta u Istočnom Sarajevu.


Za razliku od Dušanke Majkić, zastupnice SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH koja je priopćila da je sretna i da jedva čeka da useli, Ognjen Tadić iz SDS-a, izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH javno je poručio da neće živjeti u toj zgradi. Zanimljivo je da je izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Dragutin Rodić iz DNS-a, stranke koja je u koaliciji sa SNSD-om, priopćio da uopće ne razmišlja da se smjesti u Vladinoj zgradi u Istočnom Sarajevu. Inače, svim državnim dužnosnicima troškovi smještaja u Sarajevu plaćaju se iz proračuna BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAUIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook