foto/ užasi migrantske krize

Kao i maleni Aylan Kurdi: Nova strašna fotografija utopljene bebe potresa svijet...

Hronika30.05.16, 19:32h

Kao i maleni Aylan Kurdi: Nova strašna fotografija utopljene bebe potresa svijet...
Dijete, koje nije starije od godinu dana, izvučeno je iz mora nakon što je potonuo drveni čamac. U nesreći je život izgubilo 45 osoba, a njihova tijela su prevezena do italijanske obale

 

Fotografija još jednog djeteta izbjeglice koje se utopilo na Mediteranu obišla je društvene mreže i podsjetila svijet na užase migrantske krize. Humanitarne organizacije su objavile fotografiju na kojoj se vidi beba u naručju njemačkog spasioca, a koja je napravljena 27. maja.


Dijete, koje nije starije od godinu dana, izvučeno je iz mora nakon što je potonuo drveni čamac. U nesreći je život izgubilo 45 osoba, a njihova tijela su prevezena do italijanske obale.

 

Njemačka humanitarna organizacija “Si Voč“, koja je vodila akciju spašavanja između obala Libije i Italije, objavila je pismo Martina, spasioca koji se nalazi na fotografiji u kojem je opisao kako je izvukao bebu iz vode.

 

mrtva-beba-migranti

 

Kao i fotografija trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana koji je pronađen na turskoj obali, i ova je digla prašinu oko smrti više od 8.000 ljudi koji su se utopili na Mediteranu od 2014. godine.

 

"Postaje očigledno da evropski političari samo pozivaju da se nešto učini kako bi se spriječilo još smrti. Ako ne želimo da viđamo ovakve fotografije, moramo prestati da ih stvaramo", saopštila je ova njemačka organizacija. Najmanje 700 migranata se vjerovatno utopilo prošle nedjelje u brodolomima na Mediteranu.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook