OSTALA SAMO DVA KANDIDATA

Hirurg ili specijalista sa UKCS-a: Ko će nakon Sebije Izetbegović biti novi direktor Opće bolnice u Sarajevu?

Hronika29.05.16, 17:44h

Hirurg ili specijalista sa UKCS-a: Ko će nakon Sebije Izetbegović biti novi direktor Opće bolnice u Sarajevu?
Iako se špekulisalo sa brojnim imenima koja bi se mogla javiti na ovaj konkurs zatvoren u petak 27. maja, za direktorsku poziciju, prema informacijama do koji je došla Patria, prijavili su se samo Kravić i Mušanović

 

Ko će biti novi direktor Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, hirurg dr. Zlatko Kravić uposlenik ove bolnice, ili dr. Adnan Mušanović, specijalista interne medicine uposlen na Klinici urgentne medicine UKCS, znat će se najdalje u narednih osam dana, piše novinska agencija Patria.


Iako se špekulisalo sa brojnim imenima koja bi se mogla javiti na ovaj konkurs zatvoren u petak 27. maja, za direktorsku poziciju, prema informacijama do koji je došla Patria, prijavili su se samo Kravić i Mušanović.


Mr.med.sci.dr. Adnan Mušanović, rođen je 8. decembra 1974. godine u Kaknju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završio je u Zenici, a diplomirao na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 2004. godine.


Specijalistički ispit iz interne medicine položio je 2010. godine, na Klinici za unutrašnje bolesti UKCS.


Postidiplomski studij općeg smjera pohađao je na na Medicinskom fakultetu u Tuzli od 2008. do 2010. godine.


Magistarski rad „Uticaj dužine hemodijalize i parametara inflamacije na ciljni hemoglobin u bolesnika na hroničnoj hemdijalizi“ odbranio je 2012. godine. Trenutno je na doktorskom studiju.


Dr. Mušanović počeo je raditi 2004. godine u Domu zdravlja Kakanj. Nakon godinu dana, 2005. prelazi u Kantonalno zavod medicine rada u Zenici gdje također radi godinu dana. Od 2006. do 2013. godine radio je u Kantonalnoj bolnici Zenica, a 2013. prelazi na KUM UKCS gdje i danas radi. Aktivan je član Udruženja za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega BiH.


Dr. Zlatko Kravić zastupnik je SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Rođen je 1957. godine. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu je diplomirao 1982. godine, nakon čega ga profesionalni put odvodi u Travnik, gdje radi u tamošnjem domu zdravlja i bolnici.


Početkom 1992. godine započinje profesionalni angažman na Traumatološkoj klinici KCU Sarajevo, kao opći hirurg. Do 1996. godine angažiran je u Ratnoj bolnici Dobrinja, te kao Načelnik saniteta 5. motorizovane brigade AR BiH. U periodu 1996-1998 godina načelnik je Sanitetsko-veterinarskog odjeljenja Generalštaba AR BiH, a nakon toga do 2004. godine načelnik Sanitetsko-veterinarskog odjeljenja Federalnog ministarstva odbrane.

 

Po činu je pukovnik AR BiH, te nosilac odlikovanja Srebreni štit. Od 2010. godine ponovo radi u Sarajevu kao opći hirurg Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.


Direktora Opće bolnice izabrat će Upravni odbor u sastavu, predsjednik Halid Ganija, te članovi Maja Pašić-Kulenović, Ismet Gavrankapetanović, Eldin Bešlagić i Ranko Čović.


Funkciju v.d. direktora Opće bolnice od 6. januara kada je otišla dr. Sebija Izetbegović, obavlja dr. Sead Bašić.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook