predsjedavajući Predsjedništva BiH na samitu 100

Izetbegović: Svađe su kao saharin, hrane narod lažno...evo ja ću prvi otići na Kazane i pokloniti se žrtvama

Front28.05.16, 20:40h

Izetbegović:  Svađe su kao saharin, hrane narod lažno...evo ja ću prvi otići na Kazane i pokloniti se žrtvama
Tranzicija zakomplikovana ratovima, užas koji smo prošli i od kojeg se nikad nismo oporavili, donijela nam je mnogo teškoća. U BiH ima oko 300.000 praznih kuća...Treba kazati istinu, što više joj se približiti i potruditi se da se ovako nešto više nikada ne desi - istakao je Izetbegović

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je danas na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope da je svima jasno da proces pomirenja, normalizacije odnosa i saradnje ide u pravom smjeru, ali da ne ide dovoljno brzo.

 

Učesnici Brdo-Brijuni procesa danas su u okviru predsjedničkog panela "Dogovor za novo doba" u Sarajevu prisustvovali tom samitu.

 

- Proces ide jednom putanjom koja ima svoje uspone i padove, ali moram reći generalno da je trend pozitivan - dodao je Izetbegović.

 

Naglasio je da tome doprinose upravo ovakvi susreti na kojima će se susresti lideri s Balkana i iskreno jedni drugima reći ono što misle i imaju.

 

- Posebno je važno kada je to potpomognuto biznisom. Realan biznis je temelj za vođenje politike - rekao je Izetbegović.

 

Ocijenio je da treba graditi put da pomognemo ljudima, da ne odlaze s Balkana.

 

- Tranzicija zakomplikovana ratovima, užas koji smo prošli i od kojeg se nikad nismo oporavili, donijela nam je mnogo teškoća. U BiH ima oko 300.000 praznih kuća. Svađe su kao saharin, one hrane narod i njegovu emociju lažno. Treba kazati istinu, što više joj se približiti i potruditi se da se ovako nešto više nikada ne desi - istakao je Izetbegović.

 

Kazao je da svako od lidera treba otići i pokloniti se žrtvama drugim, te najavio da će on sam otići na Kazane.

 

(FENA/em)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook