DRAMA U SELU DUBNICA

Srebrenički Romeo i Julija: Kćerka pobjegla od oca vehabije i udala se za momka s Facebooka, otac krenuo u potjeru...

Nedjeljni magazin28.05.16, 15:14h

Srebrenički Romeo i Julija: Kćerka pobjegla od oca vehabije i udala se za momka s Facebooka, otac krenuo u potjeru...
Sedamnaestogodišnja S. Š, kćerka vehabijskog „gurua“ iz Dubnice, svog takođe maloljetnog mladoženju Z. H. upoznala je preko Facebooka, a nakon višemjesečnog dopisivanja odlučila je da pobjegne od kuće i preseli se kod „đuvegije“ u selo Ljeskovik kod Srebrenice

 

Samir Šehić, neformalni vođa vehabija iz sela Dubnica kod Kalesije, pokrenuo je potjeru za svojom odbjeglom maloljetnom kćerkom koja se bez njegovog znanja i dozvole udala u Srebrenici.


Brojni očevici nesvakidašnje invazije vehabija na Srebrenicu za „EuroBlic“ svjedoče da se prije tri dana ispred lokalne policijske stanice odvijala prava drama, kada su, prema njihovim riječima, Šehić i još petorica članova njegove komune vodili žestoku raspravu s tamošnjim policajcima.


Sedamnaestogodišnja S. Š, kćerka vehabijskog „gurua“ iz Dubnice, svog takođe maloljetnog mladoženju Z. H. upoznala je preko Facebooka, a nakon višemjesečnog dopisivanja odlučila je da pobjegne od kuće i preseli se kod „đuvegije“ u selo Ljeskovik kod Srebrenice.


Mladoženjin otac Bego Hodžić, inače je u cijelom kraju poznat kao jedan od prvih bošnjačkih povratnika i dugogodišnji predsjednik Mesne zajednice Radoševići - otkrivaju sagovornici Blica.

 

Oni dodaju da su srebrenički policajci, nakon dužeg ubjeđivanja s Šehićem i njegovom pratnjom, razjarenog vehabijskog vođu, na kraju, nekako uspjeli da privole da se za pomoć u potrazi za odbjeglom kćerkom obrati lokalnom Centru za socijalni rad.


- Šehiću i njegovoj ekipi je konačno otkriveno i mjesto stanovanja mladenaca, a u Centru za socijalni rad nevjestinom ocu obećano je da će pažljivo pratiti cijeli slučaj s obzirom da su srebrenički Romeo i Julija - kako ih već naziva cijeli grad – stariji maloljetnici, kažu izvori Blica.


Bego Hodžić za „EuroBlic“ potrđuje da mu je sin prije tri dana u kuću doveo mladu, kao i da mu je iste večeri na vrata banuo neobični „prijatelj“ s pratnjom.


- Svi su imali one vehabijske brade i skraćene pantalone. Rekli su da dolaze iz Dubnice i da se ne vraćaju bez djevojke. Odbili su da uđu u kuću, iako sam ih pristojno pozvao, a onda je jedan od njih počeo da galami i da mi prijeti. Tek kada sam im rekao da ću pozvati policiju, malo su se smirili. Kada su vidjeli da djevojka ni po koju cijenu ne želi da ide s njima, uz gunđanje su otišli svojim putem. Ne znam da li će se ponovo vraćati. Što se mene tiče, ne pada mi na pamet da snajku istjerujem iz kuće. Ja ni svoju ženu ne mogu da otjeram, a kamoli sinovljevu. Djeca su se upoznala preko interneta, zavoljeli su se i to je to - kaže Hodžić.


Nije trač...


Iz Centra za socijalni rad Srebrenica juče smo takođe dobili potvrdu o neobičnom slučaju koji je posljednjih dana postao top-tema u ovom gradu, piše Blic.


- Mi smo odradili svoj dio posla. O detaljima ne mogu više da pričam jer se radi o maloljetnicima - rekla je direktorica centra Vesna Jovanović.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook