FOTO/ VRUĆI VIKEND NA MORU

Prve se Bosanke razgolitile u Neumu: Plaže se pune, temperature i do 32 stepena...

Nedjeljni magazin28.05.16, 12:21h

Prve se Bosanke razgolitile u Neumu:   Plaže se pune, temperature i do 32 stepena...
U Bosni i Hercegovini će i sutra biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 25 do 31 stepen

 

Konačna stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura zraka izmamilo je brojne Bosance i Hercegovce da se zapute ka jugu i rashlade u moru. Tako je ovog vikenda i u Neumu življe nego prethodnih dana, odakle DEPO Portal donosi kratki foto-raport. 

 

Inače, u cijeloj Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Goražde 13, Ivan-sedlo, Kupres, Srebrenica 14, Livno, Sokolac, Čapljina 15, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 16, Tuzla 17, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Zenica 18, Doboj 19, Gradačac, Mostar, Neum i Trebinje 20.
 
 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

 

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguć je pljusak kiše, praćen grmljavinom. Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni, a na sjeveru i sjeveroistoku Bosne sjeveroistočni. Dnevne temperature od 26 do 32 stepena.

 

U Sarajevu će biti sunčano. Dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

U Bosni i Hercegovini će i sutra biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 25 do 31 stepen.

 

U BiH u ponedjeljak, 30. maja bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu, su mogući u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 23 do 29 stepeni. 

 

Sunčano će biti u utorak. Poslijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne postoje uslovi za pojavu slabih i kratkotrajnih pljuskova. Jutarnje temperature od 9 do 15, a dnevne od 21 do 27 stepeni. 

 

Slično vrijeme bit će i u srijedu. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do porasta naoblake, što u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 9 do 15, a dnevne od 22 do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(Fena/DEPO PORTAL/Foto:Amer Beganović)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook