Veliki uspon kontroverznog biznismena

Trump osigurao podršku za predsjedničku nominaciju

Front26.05.16, 21:43h

Trump osigurao podršku za predsjedničku nominaciju
Trump je navodno osigurao potrebnu podršku, zahvaljujući malom broju delegata koji su za AP potvrdili da će podržati kontroverznog biznismena na predstojećoj izbornoj konvenciji Republikanske stranke

 

Donald Trump je osigurao povjerenje dovoljnog broja delegata za nominaciju za predsjedničku kandidaturu na konvenciji Republikanske stranke koja će biti održana početkom jula ove godine, javlja Anadolu Agency (AA). 

 

Novinska agencija AP je na osnovu vlastite procjene navela kako je Trump osvojio potreban broj delegata za nominaciju za američke predsjedničke izbore. 

 

Trump je navodno osigurao potrebnu podršku, zahvaljujući malom broju delegata koji su za AP potvrdili da će podržati kontroverznog biznismena na predstojećoj izbornoj konvenciji Republikanske stranke.

 

Navodi se da je na ovaj način Trump još jednom pokazao veliki uspon koji je postigao. 

 

"Upotpunio je neočekivani uspon koji je uzdrmao političku scenu u SAD-u i pripremio teren za gorku jesenju predsjedničku kampanju", navodi AP. 

 

Inače, konvencija će se održati 7. jula, a za nominaciju je potrebno 1.237 delegata. 

 

AP procjenjuje da je Trump dosad osigurao podršku tačno 1.238 delegata, a preostalo je još 303 delegata na stranačkim izborima u pet saveznih država, čime bi Trump mogao dodatno uvećati svoju pobjedu.

 

Podsjetimo, predsjednički izbori u SAD će se održati 8. novembra.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook