Podnesena krivična prijava protiv ljubavnice

Slučaj Vijagra: Nije pružila pomoć komšiji koji je umro tokom seksa s njom

Hronika26.05.16, 21:08h

Slučaj Vijagra: Nije pružila pomoć komšiji koji je umro tokom seksa s njom
Muškarac je umro usljed prestanka rada srca, za koji se sumnja da je izazvan konzumiranjem "vijagre", tablete za potenciju

 

Policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv Sadihe Dedić (74) iz Novoselije kod Banje Luke zbog sumnje da je počinila krivično djelo nepružanje pomoći svom komšiji F. G. (68), koji je tokom seksa s njom umro od srčanog udara!

 

Umjesto da odmah pozove Hitnu pomoć ili policiju, Dedić se uplašila i pokušala da prikrije kako je njen ljubavnik umro. Više od 24 sata držala je tijelo u kući, a onda ga je obukla i odvukla do zida koji odvaja njeno dvorište od Vrbasa te je prijavila da ga je pronašla mrtvog.

 

- Na osnovu prikupljenih dokaza, postoje osnovi sumnje da je S. D. iz Banje Luke počinila krivično djelo tako što od 14. do 16. maja nije pružila pomoć svom poznaniku F. G. iako je to mogla učiniti bez opasnosti za sebe ili drugog - saopćio je Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

 

Muškarac je umro usljed prestanka rada srca, za koji se sumnja da je izazvan konzumiranjem "vijagre", tablete za potenciju. Pronalazak tijela pokrenuo je opsežnu istragu i vjerovalo se da je žena pokušala da gurne tijelo u Vrbas, ali nije imala dovoljno snage da ga prenese preko zidića. 

 

Umjesto toga, osmislila je priču kako je njen komšija vjerovatno tu došao da peca ribu. No, na glavi su uočene povrede i, s obzirom na to da se mrtvozornik nije mogao izjasniti o uzroku smrti, zatražena je obdukcija. 

 

Sve se dodatno iskompliciralo nakon što je utvrđeno da je F. G. imao lom vratne kičme, što je potencijalno moglo biti i uzrok smrti. 

 

Ispostavilo se, ipak, da su te povrede nastale nakon smrti i osumnjičena je priznala da je pomjerala tijelo, pokušavajući da prikrije da je F. G. umro od srca dok je s njom vodio ljubav. Zbog toga bi mogla biti kažnjena novčano ili do jednom godinom zatvora, koliko je zakonom predviđena kazna za nepružanje pomoći.

 

Ni mještanima Novoselije u prvi mah nije bilo jasno otkud tijelo F. G. u dvorištu Sadihe Dedić. Nakon što su saznali kako je umro, njegova smrt postala je top-tema u Novoseliji, ali i u cijeloj BiH.

 

- Bog da mu dušu prosti, nije mogao ljepše skončati - kažu mještani.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook