Onemogućen promet

Međunarodni granični prelaz Izačić blokiran

Hronika26.05.16, 19:07h

Međunarodni granični prelaz Izačić blokiran
Poljoprivrednici su se odlučili za blokadu saobraćajnice jer su nezadovoljni kašnjenjem isplate poticaja s federalnog nivoa

 

Predstavnici poljoprivrednih udruženja Unsko-sanskog kantona blokirali su danas oko 15 sati saobraćajnicu prema Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, na kilometar od prijelaza.

 

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković kazala je Feni  da je zbog toga onemogućen promet preko tog graničnog prijelaza.

 

- Granična policija BiH obavijestit će javnost kada bude deblokiran Međunarodni granični prijelaz Izačić - navodi ona.

 

Poljoprivrednici su se odlučili za blokadu saobraćajnice jer su nezadovoljni kašnjenjem isplate poticaja s federalnog nivoa.

 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je ranije danas da kontinuirano vrši isplatu poticaja u skladu s dinamikom utvrđenom u Programu poticaja za poljoprivredu, te da je uplaćeno dodatnih 2.861.536,94 KM. Ti nalozi su predani na banke i treba da budu realizirani danas.

 

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavijestili su poljoprivredne proizvođače - korisnike poticaja da će Vlada Federacije BiH na tematskoj sjednici o stanju poljoprivrede u Federaciji, koja će biti zakazana narednih dana, također razmotriti načine rješavanja problematike dugovanja iz ranijih godina.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook