Foto / Posljednje zbogom Valteru

U Aleji zaslužnih građana u Beogradu sahranjen Bata Živojinović

Hronika26.05.16, 17:41h

U Aleji zaslužnih građana u Beogradu sahranjen Bata Živojinović
Posljednje zbogom Živojinoviću došli su odati brojne kolege glumci i prijatelji iz svijeta filma, političari, predstavnici diplomatskog kora u Srbiji, brojni umjetnici i građani

 

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je sahranjen doajen jugoslovenske i srpske kinematografije Velimir Bata Živojinović.

 

Sahrani su prisustvovali članovi porodice, supruga Lula, okružena unucima i kćerkom pred kovčegom ispred Crkve svetog Nikole na Novom groblju, javlja Tanjug.

 

Takođe, posljednje zbogom Živojinoviću došli su odati brojne kolege glumci i prijatelji iz svijeta filma, političari, predstavnici diplomatskog kora u Srbiji, brojni umjetnici i građani.

 

sahrana-bata-zivojinovic1

 

-Krali smo zanat od tebe, Bato, i ja ti se izvinjavam što nismo više, a ti si znao da to dijelim s narodom isto kao i ti -  rekao je kroz suze glumac Milorad Mandić Manda u svom oproštajnom govoru.

 

Kroz suze i jecaj svoj pozdrav Živojinoviću poslala je i glumica Danica Maksimović, koja je poručila:

 

"Mnogo ti hvala, imao si se zbog čega i roditi".

 

-Odlaziš u legendu, dragi učitelju, zadnji u koloni, kao na silu, prije odjavne špice - izgovorio je glumac i reditelj Radoš Bajić, pobrojavši uz ime Bate Živojinovića sva velika glumačka imena koja su već otišla u legendu.

 

Vidno potresena glumica Radmila Živković, kuma Živojinovića, poručila je svom prijatelju da ga svi vole i da će se jednog dana ponovo vidjeti.

 

Živojinović je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, tik uz mjesto svog kolege Dragana Nikolića.

 

(FENA/dg; Foto: Blic.rs)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook