Iz direkcije potvrdili

Saniran kvar uzrokovan požarom i normalizovan saobraćaj u mreži BH Telecoma

Hronika26.05.16, 15:38h

Saniran kvar uzrokovan požarom i normalizovan saobraćaj u mreži BH Telecoma
Zaposlenici BH Telecoma su odmah po izbijanju požara pristupili njegovom gašenju te je zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenika požar u roku od 15 minuta lokalizovan čime su izbjegnute ljudske žrtve i veća materijalna šteta

 

Svi zaposlenici u zgradi BH Telecoma na Dolac Malti u Sarajevu u kojoj je jučer došlo do požara na baterijskom sistemu su blagovremeno evakuisani i nije bilo povrijeđenih.

 

Dva zaposlenika BH Telecoma, koji su direktno učestvovali u gašenju požara, su zbog izloženosti dimu upućena na preventivni pregled u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, saopćeno je iz BH Telecoma.

 

Zaposlenici BH Telecoma su odmah po izbijanju požara pristupili njegovom gašenju te je zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenika požar u roku od 15 minuta lokalizovan čime su izbjegnute ljudske žrtve i veća materijalna šteta.

 

Zbog značaja objekta i mogućih posljedica, BH Telecom je poduzeo sve preventivne aktivnosti kako bi se ispoštovale protivpožarne procedure. Iz sigurnosnih razloga je dio sistema do okončanja neophodnih provjera morao biti isključen kako bi se spriječio nastanak veće štete. Usljed ovog događaja od 12.30 do 17.30 sati odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja u mreži BH Telecoma bilo je otežano.

 

U 17.10 sati je telekomunikacijski saobraćaj u potpunosti normalizovan i omogućeno je nesmetano korištenje svih usluga BH Telecoma.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook