kad na svijet dolazi princ

Nevjerovatni detalji strogo praćenog porođaja Kate Middleton: Ovakvu medicinski tim niko nema!

Showbizz25.05.16, 13:45h

Nevjerovatni detalji strogo praćenog porođaja Kate Middleton: Ovakvu medicinski tim niko nema!
Porođaj je velika stvar za svaku ženu, ali kada je u pitanju rođenje budućeg princa, onda je to ogromna stvar za cijelo kraljevstvo

 

Tim od 23 medicinska radnika bio je dostupan 24h, spreman da porodi vojvotkinju i na svijet donesu princa.
  


Porođaj je velika stvar za svaku ženu, ali kada je u pitanju rođenje budućeg princa, onda je to ogromna stvar za cijelo kraljevstvo.

 

Zbog toga je tim od 23 medicinska radnika bio dostupan tokom 24h, sedam dana u nedelji tokom tri cijela meseca kada se rađao princ Džordž 2013. godine i princeza Šarlot 2015. godine, prenosi Daily Mail.

 

"Bio sam zamjena za doktora koji je porodio vojvotkinju. Tokom samog porođaja bili smo u pripravnosti, odmah u drugoj prostoriji. Tri mjeseca bili smo u pripravnosti. Nikad nismo znali kada će nas pozvati. Morali smo biti dostupni stalno. Ukoliko smo na primjer, bili na nekoj zabavi, morali smo kod sebe imati telefon i ključeve i naravno alkohol nismo smjeli da konzumiramo tokom ta tri mjeseca," rekao je profesor Tiong Ghee Teoh.

 

Tim od 23 člana činili su dva akušera, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga, dvije medicinske sestre osposobljene za njegu beba i nekoliko menadžera.

 

"Nas dvadeset se redovno sastajalo tokom ta tri mjeseca kako bismo razradili strategiju za svaku moguću situaciju," dodao je dr Brej.


"Morali smo da imamo veliki tim ljudi, kako bismo izbjegli opasne situacije. Svi su se zavjetovali na šutnju!" rekao je doktor Teoh.

 

"Najvažnije je bilo to što je vojvotkinja bila vitalna, mlada žena. To je olakšalo porođaj. I na kraju dana kada se rodi zdravo i sretno dijete, naš posao je da ga predamo zdravoj i sretnoj majci i naravno, to se dogodilo."

 

Na pitanje novinara kada će na svijet da dođe kraljevska beba broj tri, doktor se nasmijao i odgovorio:

 

"To je pitanje za milion dolara."

 

(Stil.kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook