NAJPOVOLJNIJI NA TENDERU

Novi uspjeh bh. kompanije: Euro-Asfalt dobio posao vrijedan 40 miliona eura za rekonstrukciju autoputa u Crnoj Gori?!

Biznis Klub25.05.16, 12:32h

Novi uspjeh bh. kompanije: Euro-Asfalt dobio posao vrijedan 40 miliona eura za rekonstrukciju autoputa u Crnoj Gori?!
Riječ je o tenderu za projekt gradnje/rekonstrukcije 14 kilometara trase na lokalitetu Berane - Kolašin u Crnoj Gori, na kojem je, kako saznaje DEPO Portal, ponuda Euro-Asfalta ocijenjena kao najbolja

 


Nakon prošlomjesečnog potpisivanja ugovora za posao vrijedan 110 miliona KM, za početak izgradnje II. a etape autoceste Draženci – Gruškovje u Sloveniji, bh. kompanija Euro-Asfalt ponovo je uspješno prošla na još jednom tenderu izvan naše zemlje.


Ovoga puta riječ je o tenderu za projekt gradnje/rekonstrukcije 14 kilometara trase na lokalitetu Berane - Kolašin u Crnoj Gori, na kojem je, kako saznaje DEPO Portal, ponuda Euro-Asfalta ocijenjena kao najbolja.


- I mi znamo tek toliko, no još nemamo zvaničnu potvrdu, te ne želimo nista komentirati dok se i zvanično ne objavi ko je pobjednik tendera, kratko su objasnili iz Euro-Asfalta za DEPO Portal.


No, prema informacijama do kojih je došao naš portal, vrijednost ovog ugovora je nešto veća od 40 miliona eura, a među ponuđačima, između ostalih, bili su i Integral Inžinjering iz Laktaša, JV Oberosler & Gener 2 iz Albanije, Yertas Co LTD iz Turske, CRBC&Bemax iz Kine...


Ovaj projekt podrazumijeva rekonstrukciju postojeće i gradnju nove trase, na kojoj se nalaze tuneli ukupne dužine gotovo tri kilometra i cijevi za  evakuaciju iz tunela za pješake, most dužine 90 metara te saobraćajna oprema i signalizacija.


U narednim danima očekuje se da se u zakonom predviđenom roku javno objavi ime kompanije koja je dobila ovaj veliki posao.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook