i dalje nestabilno

Vrijeme sutra: Oblaci, kiša a i velike promjene u temperaturama

Hronika24.05.16, 18:20h

Vrijeme sutra:  Oblaci, kiša a i velike promjene u temperaturama
U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno, moguća je i slaba kiša. Poslijepodne razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 8, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni

 

U Bosni i Hercegovini sutra će više oblačnosti biti prijepodne, dok je poslijepodne moguće postepeno smanjenje oblačnosti.

 

Prijepodne slaba kiša u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslijepodne slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi u većem dijelu BiH. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 17 i 24 stepena. 

 

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno, moguća je i slaba kiša. Poslijepodne razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 8, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

 

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 0, Goražde 8, Livno 9, Ivan-sedlo 11, Gradačac i Trebinje 13, Doboj, Sarajevo i Tuzla 14, Drvar i Neum 15, Bugojno, Mostar, Srebrenica, Stolac i Zenica 16, Bihać i Jajce 17, Sanski Most 19, Prijedor 20, Banja Luka 21, Bijeljina i Zvornik 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavod BiH.

 

(FENA/em)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook