lažna usluga

Ako ste dobili ovu WhatsApp pozivnicu, ne istalirajte je!

Tehno24.05.16, 14:23h

Ako ste dobili ovu WhatsApp pozivnicu, ne istalirajte je!
Ako je i do vas stigla primamljiva WhatsApp Gold reklama (preko aplikacije, mobilnog weba ili u emailu) zanemarite je, jer – nije istinita, bez obzira što vam se na početku obraća vašim imenom i prezimenom- piše N1

 

Aplikacija koja navodno omogućava nove opcije, sve je samo ne poželjna na vašem mobitelu.

 

Ako je i do vas stigla primamljiva WhatsApp Gold reklama (preko aplikacije, mobilnog weba ili u emailu) zanemarite je, jer – nije istinita, bez obzira što vam se na početku obraća vašim imenom i prezimenom.


Lažna WhatsApp Gold aplikacija navodno ima mogućnost slanja do 100 slika odjednom, mogućnost brisanja poslanih poruka, snimanja video razgovora i slično, piše Metro. Naravno, ništa od ovog nije istina, osim da se u WhatsApp Gold aplikaciji nalazi virus koji bi mogao ugroziti rad vašeg mobitela, a vaše osobnne podatke pokrasti ili ih kompromitirati na neki način.

 

Korisnici prime poruku koja kaže: ‘Hej, konačno je procurila tajna WhatsApp zlatna verzija. Ovu verziju koriste samo velike zvijezde. Sada je možeš koristiti i ti’.

 

No, ekskluzivna nadogradnja zapravo ne postoji, a ono što ćete zaista skinuti je softver koji bi mogao hakerima omogućiti pristup vašem telefonu i podacima koji se nalaze na njemu.

 

Za sada se ‘zaraza’ uglavnom širi Android uređajima. Oni koji su ga preuzeli upozoreni su da instaliraju antivirusni softver te da ubuduće instaliraju samo aplikacije preuzete u Google Playu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook