Nova kadrovska križaljka

Sloboda 'prekrižila' sedmoricu igrača, žele dovesti strance

Sport24.05.16, 12:41h

Sloboda 'prekrižila' sedmoricu igrača, žele dovesti strance
Većini je istekao ugovor i Musemić je odlučio na njihovim pozicijama potražiti nove igrače

 

Sedmorica igrača Slobode neće biti na spisku za iduću sezonu, a s nekolicinom se još razgovara o eventualnom produženju ugovora - izjavio je za Fenu trener Husref Musemić.

 

Odriješene ruke da mogu potražiti novi klub dobili su Slobodan Lakičević, Perica Ivetić, Anes Haurdić i Adnan Salihović, dok će na posudbu otići Omar Pršeš, Mirza Hamzabegović i Ermin Musić.

 

Većini je istekao ugovor i Musemić je odlučio na njihovim pozicijama potražiti nove igrače. Nije poznat status Aleksandra Nikolića koji je na posudbi u prvoligašu Radničkom iz Lukavca.

 

Ugovor je istekao i Sulejmanu Krpiću, Harisu Mehmedagiću, Mersudinu Ahmetoviću, Ivanu Kostiću i Elvisu Sariću, ali će s njima biti obavljeni razgovoru o eventualnom ostanku u klubu.

 

- Moramo se pojačati na nekim pozicijama, tako da u obzir dolaze i igrači iz inostranstva. Da li će oni biti iz okruženja ili iz Češke, Poljske ili neke treće zemlje, vidjet ćemo. Predsjedniku sam dao spisak igrača na koje ne računam, ali i pozicije na kojima moramo potražiti kvalitetne igrače. Potreban nam je lijevi bočni, stoper, krilni napadač - kaže Musemić.

 

Zasad je u Slobodu došao jedino golman Filip Erić iz zvorničke Drine. S njim su razgovori obavljeni još jesenas i trebao bi, uz Kenana Pirića, biti dugoročno rješenje tuzlanskog premijerligaša.

 

Fena saznaje da je na popisu Slobodinih želja i 23-godišnji Germain Kouadio iz Obale Slonovače koji je nastupao za Sarajevo i Travnik. Njega žele još neki bh. klubovi, među kojima i prvak Zrinjski.

 

U potragu za novim igračima krenuli su, na Musemićev prijedlog, direktor Saša Vugdalić i predsjednik Azmir Husić koji trenutno nije u državi. Tuzlacima će za novu sezonu trebati najmanje desetak novih igrača.

 

Nova kadrovska križaljka u Slobodi trebala bi biti riješena do 1. juna, dok će pripreme zvanično početi 10. juna. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook