Izbjegnite manipulacije

Policija upozorava korisnike Facebooka: Ne koristite nove reakcije na postovima!

Tehno14.05.16, 10:00h

Policija upozorava korisnike Facebooka: Ne koristite nove reakcije na postovima!
Mnogi korisnici su od samog početka upozoravali da one uopće nisu uvedene s ciljem bolje interakcije na društvenoj mreži

 

Facebook je u februaru uveo šest reakcija kojima možete izraziti svoje mišljenje o nečijoj objavi, fotografiji ili bilo čemu što se pojavi na toj društvenoj mreži.

 

Međutim, sada je belgijska policija upozorila građane da to ipak ne čine ako žele sačuvati svoju privatnost, prenosi Index.hr.

 

Naime, policija tvrdi da Facebook na taj način prikuplja podatke o korisnicima kako bi znao kada im je najbolje prikazivati reklame, piše Independent. 


- Reakcije ne pomažu samo u tome da izrazite osjećaje, nego pomažu i Facebooku kako bi poboljšao učinkovitost reklama na vašem profilu, stoji u saopćenju policije.


Navode da to rade tako da Facebook uočava po vašim reakcijama kada ste dobre volje, pa vam u to vrijeme prikazuje reklame na profilu. Kada smo dobre volje, automatski smo i otvoreniji i lakše prihvaćamo reklamiranje.

 

Ovo nije prva optužba protiv Facebookovih novih reakcija.


Mnogi korisnici su od samog početka upozoravali da one uopće nisu uvedene s ciljem bolje interakcije na društvenoj mreži, nego da bi oglašivači i firme lakše procjenjivali što se korisnicima sviđa, a što ne i tako povećali zaradu od reklama.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook