popularna aplikacija

WhatsApp pripremio veliku novost za svoje korisnike

Tehno09.05.16, 20:57h

WhatsApp pripremio veliku novost za svoje korisnike
Međutim, prošle godine u rad je puštena i internet (web) verzija koja nije donijela mnogo toga novog jer je bila usko vezana za smartphone

 

WhatsApp je započeo svoj život kao aplikacija za dopisivanje na smartphoneima pa je kao takav stekao najveću popularnost.

 

Međutim, prošle godine u rad je puštena i internet (web) verzija koja nije donijela mnogo toga novog jer je bila usko vezana za smartphone.

 

Ipak, uskoro bi stvari trebalo da se promijene. Naime, da se u WhatsAppu radi na desktop verziji sugerišu fotografije koje su procurile na internet i njime se proširile brzinom munje.

 

Fotografije koje su procurile prikazuju dijelove prevoda teksta desktop aplikacije na različite jezike. Ovo naravno nije službeni dokaz da će desktop verzija zaživjeti, ali sigurno je naznaka u kom pravcu se razvija ovaj popularni servis za dopisivanje.

 

Aplikacije za dopisivanje stekle su veliku popularnost proteklih godina.

 

Mnoge od njih imaju desktop verzije što znači da ih korisnici mogu koristiti nevezano za smartphone.

 

WhatsApp je u posljednje vrijeme davao signale da bi mogao da krene u tom pravcu, ali da to još nije učinjeno zbog njihove brige za sigurnost tj. enkripciju poruka koje se šalju preko njihovih aplikacija, piše Independent.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook