Sarajevo/ Od 12. do 15. maja ispred BBI centra

Autoškola 'LifeLine' na proljetnom AUTO SHOW-u: Dobro došli u svijet sigurnih vozača!

Auto & Dom09.05.16, 15:56h

Autoškola 'LifeLine' na proljetnom AUTO SHOW-u: Dobro došli u svijet sigurnih vozača!
Pored vozila i motora za obuku A i B kategorije, Autoškola LifeLine je angažovala i Licenciranog predavača teoretske nastave, inžinjera saobraćaja cestovnog smijera, koji će vršiti prezentaciju iz oblasti propisa svih zainteresiranih sa provjerom trenutnog poznavanja propisa uz prigodne poklone za sve koji uspješno riješe probne testove

 

Autoškola LifeLine vas poziva na proljetni AUTO SHOW u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, koja se održava od 12. do 15. maja na platou ispred BBI Centra u Sarajevu.

 

Akcija se održava u organizaciji Auto Media Group i Auto 4x4 Club-a, koju realizira Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.


AUTO SHOW se organizuje u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011.-2020. godine.

 

U svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje u saobraćajnim nezgodama pogine 1,3 miliona lica, a preko 50 miliona osoba ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede. Ovoj „crnoj“ statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa najmanje 400 poginulih i 11.000 povrijeđenih lica godišnje. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH-a je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zamljama.


Pored vozila i motora za obuku A i B kategorije, autoškola LifeLine je angažovala i Licenciranog predavača teoretske nastave, inžinjera saobraćaja cestovnog smijera, koji će vršiti prezentaciju iz oblasti propisa svih zainteresiranih sa provjerom trenutnog poznavanja propisa uz prigodne poklone za sve koji uspješno riješe probne testove.

 

auto-show-2


Svim posjetiocima će, također, biti dostupan i tim iskusnih instruktora vožnje sa vozilima za obuku A i B kategorije (motor i auto), gdje se mogu raspitati o svim detaljima vezanim za obuku, kao i niz drugih aktivnosti koje će provoditi uposlenici autoškole po sloganu “Dobro došli u svijet sigurnih vozača"!

 

Takodjer, na platou ispred BBI Centra biti će izložena nova vozila, oldtimeri, trkaća vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

 

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima dijeliti brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o sigurnosti u saobraćaju.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook