NOVO NA CTV BIH

Kultna tv serija 'Mačak pod šljemom'

Mediji08.05.16, 10:22h

Kultna tv serija 'Mačak pod šljemom'
Serija se, nakon „Velog mista“ čije emitiranje u toku ponedeljkom u 20.10 h, u okviru ciklusa „Naša TV antologija“ na programu CTV, prvog orginalnog filmskog zabavnog kanala u BiH. CTV možete gledati na kablovskim , IPTV i digitalnim platformama Telemach, Super TV, Moja TV i nizu manjih operatera u BiH

 

TV Serija "Mačak pod šljemom" snimljena je u podukciji TV Zagreb (HRT) 1978. godine, od šest epizoda po scenariju (romanu) hrvatskog pisca Jože Horvata, a u režiji Berislava Makarovića. Priča prati drvosječu Iliju Kaparu (zvanog Mačak) koji odlazi u partizane. Kao desetar, sa svojom neobičnom četom hrabro se upušta u borbene akcije, pritom često upadajući u nevolje, pa i komične situacije.


Glavnu ulogu Ilije Kapare (zvanog Mačak) maestralno je odglumio Miodrag Krivokapić, a igra i čitava plejada poznatih i tada mladih glumaca: Kruno Valentić, Božidar Orešković, Uglješa Kojadinović, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Franjo Majetić, Zvonko Torjanac, Zvonimir Ferenčić i drugi.


Serija se emitira, nakon „Velog mista“ čije emitiranje u toku ponedeljkom u 20.10 h, u okviru ciklusa „Naša TV antogogija“ na programu CTV, prvog orginalnog filmskog zabavnog kanala u BiH.  CTV možete gledati na kablovskim , IPTV i digitalnim platformama Telemach, Super TV, Moja TV i nizu manjih operatera u BiH. 
Reprizu prve epizode serije možete gledati danas u 16.30h, dok je premijerni termin emitiranja svake subote u 20.10h.

 

 

DEPO Portal/BLIN Magazin


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook