Odgovor na izazove produktivnosti velikih kompanija

Canon unaprijedio i-SENSYS rang sa novim high-speed SFP-vima

Tehno06.05.16, 14:52h

Canon unaprijedio i-SENSYS rang sa novim high-speed SFP-vima
Svi novi uređaji dovoljno su mali da se uklope u svako okruženje gdje je prostor zaista dragocjen, dozvoljavajući da posao nesmetano teče sa klijentima, a efektivnije sa kolegama

 

Canon Europe, svjetski lider u slikovnim rješenjima, najavljuje lansiranje četiri nova mono i kolor jednofunkcijska štampača (SPF-a). Novi i-SENSYS LBP351x, LBP352x, LBP710Cx i LBP712Cx dizajnirani su kao odgovor na izazove u štampanju sa kojima se susreću velike kompanije, te nude poboljšanje produktivnosti i fleksibilnu konfiguraciju u robusnom, kompaktnom dizajnu. 


Osmišljeni za zahtjevne radne grupe raznih industrija kao što su zdravstvo, pravo i maloprodaja – najnoviji uređaji donose nove razine produktivnosti u i-SENSYS rang. Brzinom od 55, odnosno 62 strane u minuti,  i-SENSYS LBP351x i LBP352x optimiziraju poslovnu efikasnost sa teškim crno – bijelim volumenom štampanja. Za dalje poboljšanje radne produktivnosti,  i-SENSYS LBP351x i LBP352x  nude veću zapreminu papira sve do 3,600 stranica. Pored toga, i-SENSYS LBP710Cx ima brzinu od 33 stranice u minuti u full colour štampanju, dok i-SENSYS LBP712Cx ima optimalnu brzinu od 38 stranica u minuti u full colour štampanju, te podržava i do 1,200 stranica.    


Svi novi uređaji dovoljno su mali da se uklope u svako okruženje gdje je prostor zaista dragocjen, dozvoljavajući da posao nesmetano teče sa klijentima, a efektivnije sa kolegama. Fleksibilne opcije konfiguracije izlaze u susret specifičnim zahtjevima širokog ranga raznih okruženja sa mogućnošću dodavanja četiri dodatne kasete i punjenje srednjih veličina, kao što su bankovne izjave ili recepti. Pored toga, i-SENSYS LBP710Cx i i-SENSYS LBP712Cx predstavljaju novi visokopropusni kolor toner sa poboljšanim kapacitetima, što znači da toner kertridži traju duže. Ovo za posao znači smanjenje troškova, uz istovremeno poboljšanje efektivnosti.    


Obje serije predstavljaju i mobilno štampanje te cloud konekciju. Podrška za Apple AirPrint™ i Mopria omogućava radnicima da u hodu štampaju dokumente sa kompatibilnih uređaja, dok korisnici Google Cloud Print-a mogu imati koristi od kompatibilnosti sa cloud štampačkim servisom. Štaviše, glatkom integracijom sa Canonovom print management platformom uniFLOW, preduzećima se nudi funkcionalnost radnih grupa kroz posao. Canonova Quick First-Print tehnologija omogućava štampanje dokumenata u svega nekoliko sekundi čak i u sleep mode-u, što je dodatni doprinos maksimalnoj efikasnosti. Također, uređaji uključuju i podršku industrijskog standarda PCL5e/6 i Adobe PostScript printer jezika za poboljšanje kompatibilnosti u mrežnoj integraciji.     


Anil Jagpal, Marketing Manager u Canon Europe komentarisao je: “Ovi uređaji donose produktivnu brzinu i-SENSYS rangu, te njima Canon daje raznovrsniju ponudu vertikalnim tržištima koja rade direktno sa klijentima, a gdje je postor obično vrlo dragocjen. Novi uređaji koji daju fleksibilnost i produktivnost zapravo su osmišljeni za poslove gdje vrijeme znači novac. Podržavajući With high-speed štampanje, većom zapreminom te novim tonerima, prezaposlena okuženja profitirat će brzom i profesionalnom solucijom koja optimizira produktivnost na radnom mjestu”.

 

Novi i-SENSYS LBP351x, LBP352x, LBP710Cx i LBP712Cx bit će dostupni širom Europe od jula 2016.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook