Od 6. do 8. maja

Socijalni dan: Srednjoškolci školske klupe mijenjaju radnim mjestom

Hronika06.05.16, 11:28h

Socijalni dan: Srednjoškolci školske klupe mijenjaju radnim mjestom
Socijalni dan je najznačajniji projekat srednjoškolaca koji će se implementirati u tekućoj godini dana, čija je srž da učenici na jedan dan svoje školske klupe zamjene radnim mjestima koja će obezbijediti lokalni poslodavci

 

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini od 6. do 8. maja organizuje Srednjoškolsku edukaciju za Socijalni dan u Sarajevu, kako bi se srednjoškolci iz 10 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine pripremili za provedbu ovog historijskog projekta u BiH. 


Socijalni dan je najznačajniji projekat srednjoškolaca koji će se implementirati u tekućoj godini dana, čija je srž da učenici na jedan dan svoje školske klupe zamjene radnim mjestima koja će obezbijediti lokalni poslodavci. 


Projekat se implementira sa ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranje zdravije lokalne zajednice saradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca. 

- Samim tim motivirati ćemo srednjoškolce na borbu za poboljšanje njihove lokalne zajednice, te potaknuti sadašnje i buduće poslodavce na investiranje. Želimo što bolje upoznati javnost grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine o najznačajnijem projektu srednjoškolaca u našoj državi - poručili su organizatori.

 

Edukaciji će prisustvovati srednjoškolci iz 10 gradova Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Banja Luke, Širokog Brijega, Tuzle, Zenice, Mostara, Cazina, Brčkog, Goražda i Posušja.


Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook