Iz crne hronike Sarajeva

Kobni opušak cigarete: Istraga utvrdila kako je izgorjela starica na Alipašinom Polju

Hronika03.05.16, 18:07h

Kobni opušak cigarete: Istraga utvrdila kako je izgorjela starica na Alipašinom Polju
Požar je izbio ujutro oko osam sati, a policija je po dolasku zatekla osobu koja ne daje znakove života, a ljekari su konstatovali smrt

 

Opušak cigarete zapalio je stan u sarajevskoj ulici Bosanska, općina Novi Grad, u kojem je u ponedjeljak smrtne povrede zadobila vlasnica F.Dž. (1936.), pokazali su rezultati uviđaja koji je izvršila policija Kantona Sarajevo i sudski vještak.

 

Požar je izbio ujutro oko osam sati, a policija je po dolasku zatekla osobu koja ne daje znakove života, a ljekari su konstatovali smrt.

 

Nešto više od pola sata od prijave pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su lokalizirali požar.

 

Tijelo nastradale prevezeno je u prostorije prosekture "Bare", gdje će po nalogu tužioca Kantona Sarajevo biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija.

 

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Policijski službenici u ponedjeljak su uhapsili M. T. (1989.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje, izvršeno na štetu oca E.T. i brata A.T.

 

Zatečen dok je obijao auto

Policijski službenici u ponedjeljak iza ponoći uhapsili su A. M. (1991.) iz Sarajeva kojeg su zatekli dok je provaljivao u vozilo.

Pokušao je opljačkati teretno vozilo "Ford", vlasništvo firme "ADE-5", koje je bilo parkirano u ulici Širokac do broja 10, općina Stari Grad.

 

Iz saobraćaja isključeno 16 vozača

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u protekla 24 sata uručili su 357 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 23 vozača.

 

Iz saobraćaja je isključeno 16 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita i pet osoba prije sricanja prava na upravljanje motornim vozilom, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(Fena/ad/Foto: Oslobođenje)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook