Nakon bacanja cvijeća i svijeća u kontejner

Reakcije na sramotan gest u Dobrovoljačkoj: Zar nismo mogli ispoštovati taj jedan dan?! Nije to Sarajevo!

Hronika03.05.16, 16:04h

Reakcije na sramotan gest u Dobrovoljačkoj: Zar nismo mogli ispoštovati taj jedan dan?! Nije to Sarajevo!
Znamo mi dobro šta je radila JNA po našoj zemlji, ali majkama koje su izgubile sinove mora se dozvoliti da na to mjesto polože cvijeće, napisao je Konaković

 

 

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković oglasio se putem svog Facebook profila povodom bacanja u kontejner cvijeća i svijeća koje su položile delegacije RS-a u bivšoj Dobrovoljačkoj.


"Bacanje ruža u smeće sramotan je čin i to nije Sarajevo. Naša veličina je baš u tome što smo nakon svih stradanja koja smo prošli uvijek prvi pružali ruku i bili spremni na pomirenje. Znamo mi dobro šta je radila JNA po našoj zemlji, ali majkama koje su izgubile sinove mora se dozvoliti da na to mjesto polože cvijeće", napisao je Konaković.


 

konakovic-dobrovoljacka

 

Jovan Divjak: Gest bacanja ruža i svijeća nije u redu


Jovan Divjak, penzionisani general Armije BiH, prokomentarisao je današnje bacanje u kontejner svijeća i cvijeća koje su položile delegacije iz Republike Srpske u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.


Obilježavanje 24. godišnjice dešavanja u Dobrovoljačkoj je proteklo bez ikakvih incidenata.

 

jovan-divjak


"Prijedlog da se iduće godine na obilježavanju zajedno nađu predstavnici Zelenih beretki i roditelji čiji su pripadnici poginuli je dobra ideja. To je put da se polako iznađe najbolji način da se sazna prava istina o Dobrovoljačkoj", rekao je Divjak za N1.


Ruže koje su danas u spomen na ubijene u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici položile delegacije iz Republike Srpske i porodice ubijenih - završile su u kontejneru za smeće, nedugo nakon njihovog odlaska.


"Taj gest nije uredu. Sve je bilo dozvoljeno i organizovano na miran način. Trebalo je to ispoštovati bar jedan dan, kao i ranijih godina", mišljenja je bivši general Armije BiH.


Podsjećamo, obilježavanje 24. godišnjice dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici proteklo je bez ikakvih incidenata, a ruže koje su danas na položile delegacije iz Republike Srpske i porodice ubijenih završile su u kontejneru za smeće, nedugo nakon njihovog odlaska.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook