Sramotne scene u bh. fudbalu

Igrači Rudara u Busovači pretukli sudiju,u besvjesnom stanju odvezen u bolnicu

Sport02.05.16, 13:52h

Igrači Rudara u Busovači pretukli sudiju,u besvjesnom stanju odvezen u bolnicu
Po riječima očevidaca, gotovo da nije bio niti jedan igrač koji nije udario suca, a nekoliko domaćih igrača je uspjelo spriječiti možda i tragediju

 

Kada je sudac Opardija iz Donjeg Vakufa odsvirao kraj utakmice (nalazio se na centru terena), nastao je neviđeni stampedo gostujućih igrača koji su doslovce za 20-tak sekundi svojim udarcima, ne birajući dio tijela, ostavili suca bez svijesti.

 

Sve se dogodilo tako brzo da niti kolege suci, delegat te brojna redarska služba i pripadnici MUP-a nisu uspjeli reagirati iako su svi sa svih strana trčali do centra igrališta.

 

Po riječima očevidaca, gotovo da nije bio niti jedan igrač koji nije udario suca, a nekoliko domaćih igrača je uspjelo spriječiti možda i tragediju. Sudac je uz pomoć pripadnika Hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja Busovača gdje su mu konstatirane teže ozljede te upućen na dalje pretrage u Kantonalnu bolnicu u Travnik.

 

Delegat utakmice je uredno registrirao sve vinovnike ovog izgreda, a bilo ih je zaista mnogo. Veliki broj gledalatelja je ostao na samom stadionu do prvog sumraka čekajući ishod pregleda suca u Domu zdravlja, brinući se za njega i u nevjerici prepričavali detalje ne shvatajući što se to u „sportašima“ može dogoditi da čovjeka dovedu u životnu opasnost.

 

Ostao je „gorak okus u ustima“ svih ljubitelja nogometa u Busovači koji su ovo popodne proveli na stadionu uz pitanje – dokle ovo vodi i ko je kriv?

 

Čeka se i reakcija iz NS SBK/KSB.

 

Na kraju spomenimo i rezultat jer je on u ovoj priči izgleda nebitan – NK Busovača je pobijedila 1:0 golom Ante Kajića.

 

(Vitez.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook