Gradonačelnici dogovorili saradnju

U Sarajevu će se prezentirati turistički potencijal Bihaća

Hronika30.04.16, 19:48h

U Sarajevu će se prezentirati turistički potencijal Bihaća
Galijašević je kazao da Bihać ima šta ponuditi svim turistima, investitorima, sportskim i kulturnim radnicima iz zemlje i inostranstva i zbog toga je za Bihać izuzetno važna saradnja s glavnim gradom BiH

 

Saradnja gradova Bihać i Sarajevo dogovorena je tokom susretu gradonačelnika ovih gradova u Bihaću, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

Ivu Komšića, gradonačelnika Sarajeva, ugostio je u njegovoj prvoj zvaničnoj posjeti Bihaću gradonačelnik Emdžad Galijašević.

 

Posjeta je iskorištena za prezenaciju aktivnosti Gradske uprave Bihaća u protekle tri godine s posebnim akcentom na povezivanje Bihaća i Sarajeva u oblasti kulture, sporta i turizma.

 

Dvojica gradonačelnika posjetili su Muzej prvog zasjedanja AVNOJ-a, radove na pročišćivaču otpadnih voda u projektu izgradnje mreže za otpadne i kanalizacione vode i kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić".

 

Komšić je rekao da Sarajevo kao glavni grad BiH ima veliki boj prijateljskih gradova iz cijele Evrope, ali vrlo malo uspostavljenih partnerskih odnosa s gradovima unutar BiH. To se, dodao je, mijenja upravo njegovom posjetom Bihaću kao najvećem gradu Unsko-sanskog kantona.

 

- Ono što sam danas vidio u Bihaću izuzetno me raduje jer sam vidio grad koji se razvija, koji ide u novom smjeru koji za cij ima pozicioniranje kao vodećeg grada u ovom dijelu BiH. Zbog toga ćemo u narednom periodu uspostaviti sadnju sa gradom Bihaćem i zajedno sa gradskim vlastima prezentirati ćemo u Sarajevu turističke potencijale ovog kraja. Moramo jačati naše odnose između gradova, a pogotovo s gradovima poput Bihaća, koji su pokazali da su izuzetno bitni za razvoj i opstanak države BiH - rekao je Komšić.

 

Galijašević je  kazao  da Bihać ima šta ponuditi svim turistima, investitorima, sportskim i kulturnim radnicima iz zemlje i inostranstva i zbog toga je za Bihać izuzetno važna saradnja s glavnim gradom BiH.

 

- Mi smo grad Bihać otvorili svim dobrim ljudima i pokazali kako smo dobri domaćini i zaista nam je vrlo važno da naše uspjehe, ali i naše probleme podijelimo s čelnim ljudima ove države, a među njima je svakako i gradonačelnik našeg glavnog grada. Razgovarali smo o daljnjoj saradnji koja može biti od koristi građanima oba grada, posebno u oblasti turizma, jer imamo šta pokazati svakom turisti, posebno građanima Sarajeva i zbog toga ćemo vrlo brzo prezentirati naše turističke potencijale u Sarajevu  -rekao je Galijašević.
 

(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook