BIVŠI JUGOSLOVENSKI PREDSJEDNIK U VRHU KRIMINALNE GRUPE

Svetozar Marović će na sudu priznati da je uništio Budvu preprodajom državnog zemljišta

Front30.04.16, 15:37h

Svetozar Marović će na sudu priznati da je uništio Budvu preprodajom državnog zemljišta
Prema izvorima na koje se poziva list Marović je spreman potpisati izjavu da je organizirao kriminalnu organizaciju od oko 30 osoba te opisati njihove uloge i način djelovanja i otkriti kako je i preko kojih računa novac 'izašao iz zemlje'

 

Bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Svetozar Marović, osumnjičen za korupciju, spreman je priznati pred posebnim tužiteljem Crne Gore da je vodio kriminalnu organizaciju koju je stvorio kako bi stekao imovinsku korist, prenose u subotu crnogorski mediji.

 

Podgorički list  “Vikend novine” to je prenio pozivajući se na "više dobro obaviještenih izvora bliskih istrazi i obitelji Marović”.

 

Dnevnik prenosi kako bi se uskoro moglo očekivati formalno priznanje Marovića, danas visokog dužnosnika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), odnosno potpisivanje sporazuma o priznanju njegove krivnje uz prethodni dogovor s posebnim tužiteljem o visini kazne. Sporazum treba potom potvrditi viši sud u Podgorici.

 

Prema izvorima na koje se poziva list Marović je spreman potpisati izjavu da je organizirao kriminalnu organizaciju od oko 30 osoba te opisati njihove uloge i način djelovanja i otkriti kako je i preko kojih računa novac "izašao iz zemlje".

 

Marović je po nalogu specijalnog državnog tužioca uhićen 17. prosinca prošle godine zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj odnosno da je sudjelovao u nezakonitim poslovima kojima je na Budva oštećena za milijune eura preprodajom državnog zemljišta i nekretnina na području te općine.

 

“Budvanski slučajevi” posljednjih se godina nalaze u vrhu zanimanja crnogorskog tužilaštva zbog istrage o brojnim kriminalnim radnjama u prodaji nekretnina i izgradnji objekata u Budvi i okolici. Sumnja se da je u sve te poslove uključena kriminalna grupa koju su činili bivši čelnici Budve i tvrtki u državnom vlasništvu.

 

Marovićev sin Miloš prošle se godine nagodio s tužiteljstvom i pristao na godinu dana zatvora i odštetu državi od 380 tisuća eura a s tužiteljstvom se nagodilo još nekoliko sudionika afere.

 

(FENA/em)

 



 
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook