ODBIJENA URBANISTIČKA SAGLASNOST

Općina Novo Sarajevo zaustavila rekonstrukciju istočne tribine Željinog stadiona: Odgovor načelniku Nedžadu Koldži...

Hronika29.04.16, 22:08h

Općina Novo Sarajevo zaustavila rekonstrukciju istočne tribine Željinog stadiona: Odgovor načelniku Nedžadu Koldži...
Uslijed niza nelogičnosti, nekonzistentnih i nejasnih pravnih tumačenja nerijetko baziranih na netačnim činjenicama, rukovodstvo FK Željezničar obavještava javnost da će iscrpiti sve pravne mogućnosti u zaštiti svojih interesa

 

U cilju transparentnog informisanja naših navijača, sponzora, članova i prijatelja Kluba, rukovodstvo FK Željezničar obavještava sportsku javnost o sljedećem:


FK Željezničar je u redovnoj proceduri 01.04.2016. godine predao dva zahtjeva za Urbanističku saglasnost Općini Novo Sarajevo. Urbanistička saglasnost se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica koja je predviđena na zemljištu koje je 1/1 u vlasništvu FK Željezničar, te rekonstrukciju zapadne tribine i proširenje Plavog salona Stadiona Grbavica koji su također na zemljištu 1/1 u vlasništvu FK Željezničar.


Općina Novo Sarajeva je 27.04.2016. godine dostavila Zaključak prema kojem se Sportskom društvu Željezničar (“SD Željezničar”) priznaje svojstvo stranke u postupku za izdavanje Urbanističke saglasnosti za Istočnu tribinu bez validnog pravnog obrazloženja, te je danas 29.04.2016. godine dostavila Rješenje prema kojem se FK Željezničar odbija zahtjev za izdavanje Urbanističke saglasnosti.


FK Željezničar je danas 29.04.2016. godine odgovorio na Zaključak. Općinsko rješenje kao i odgovor na zaključak pripremljen od strane FK Željezničar u cijelosti možete pročiutati OVDJE.


Uslijed niza nelogičnosti, nekonzistentnih i nejasnih pravnih tumačenja nerijetko baziranih na netačnim činjenicama, rukovodstvo FK Željezničar obavještava javnost da će iscrpiti sve pravne mogućnosti u zaštiti svojih interesa.

 

Demant povodom izjave načelnika Nedžada Koldže

Očitujući se na izjavu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, koju je danas dao portalu N1 televizije, obavještavamo javnost o sljedećem:


Tačno je da između FK Željezničar i SD Željezničar postoje neriješeni odnosi, međutim oni se ne tiču parcela na kojima se nalaze zapadna i istočna tribina Stadiona Grbavica. Ove parcele su upisane u ZK uložak broj 871 K.O. Dolac koji također možete vidjeti u prilogu saopštenja i iz kojeg se vidi da na ovim parcelama FK Željezničar ima pravo raspolaganja sa 1/1.


Neriješeni odnosi se tiču isključivo dijela sjeverne tribine Stadiona Grbavica koja predstavlja odvojenu gruntovnu cjelinu upisanu u drugom ZK ulošku.


Stoga smatramo, a kako smo to istakli i u službenom obraćanju Općini, da ovo apsolutno nije razlog za neizdavanje potrebnih saglasnosti za rekonstrukciju zapadne i istočne tribine, te da projekat rekonstrukcije ne utiče štetno na prava SD u bilo kojem slučaju, navodi se u demantu FK Željezničar.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook