Utakmica se igra večeras na Grbavici

Željezničar želi pobjedom nad Zrinjskim potvrditi bodove iz derbija

Sport29.04.16, 09:00h

Željezničar želi pobjedom nad Zrinjskim potvrditi bodove iz derbija
Mulalić u susretu protiv Zrinjskog ne može računati tek na Tiaga, koji se ponovo povrijedio

 

Edis Mulalić, trener Željezničara, jučer je na pres-konferenciju na kojoj je najavljivao meč sa liderom na tabeli Zrinjskim došao znatno smireniji nego je to bio prije nekoliko dana.

 

Emocije pred derbi sa Sarajevom, a pogotovo poslije pobjede nad vječitim rivalom, očito nije mogao kontrolisati i sakriti, što je donekle i razumljivo. Međutim, jučer je bio čvrsto na zemlji. Nije govorio mnogo, ali sve što je rekao bilo je i više nego konkretno.

 

- Ponovo smo pokazali koliko možemo kada smo jedno, što se vidjelo na derbiju, kazao je kratko Mulalić, te dodao kako očekuje težak meč sa Mostarcima.

 

- Oni su u vrhu i znamo odakle nam prijeti opasnost, ali isto tako znamo da svaka ekipa u našoj Premijer ligi ima svoje slabe strane. Igrači su svjesni šta se očekuje od njih.

 

Mulalić u susretu protiv Zrinjskog ne može računati tek na Tiaga, koji se ponovo povrijedio. Trener plavih kaže da Brazilca boli noga, te će propustiti Zrinjski. Svi ostali igrači su spremni za utakmicu.

 

- Daću sebi za pravo da pozovem navijače na utakmicu i da i protiv Zrinjskog budemo k’o jedan. Mi ćemo dolje na terenu dati sve od sebe, a i oni će gore, to znam. Pokazali smo na Koševu, ako budemo svi kao jedan, rezultat neće izostati, smatra Mulalić, iako poziv navijačima gotovo da nije ni potreban.

 

Nakon trijumfa nad Sarajevom na Koševu, pozivnica se sama ispisala i sudeći po euforiji u plavom dijelu grada, Grbavica će danas biti itekako ispunjena.

 

- Samopouzdanje nam nije malo nakon derbija i to može biti prednost. Zrinjski je jedna od najboljih ekipa, njihovi igrači u napadu su top u ligi, ali bitna je psiha igrača. Sve što smo do sada napravili, isključivo je naša zasluga. Niko nam ni aut nije poklonio i protiv Zrinjskog će odlučivati nijanse, rekao je trener s Grbavice.

 


Veznjak plavih Adnan Zahirović uvjeren je da će se igrači potruditi da daju sve od sebe i ostanu na trenutnoj poziciji.

 

- Pobjeda u derbiju je bila bitna, ali već sutradan smo krenuli dalje. Ako budemo ponovo na nivou, mislim da možemo očekivati dobar rezultat, rekao je Zahirović, kojem je Mulalić, na upit novinara - da li razmišljaju i o utrci za prvo mjesto, prstom sugerisao da kaže ne, što je i razumljivo.

 

- Uvijek razmišljamo od utakmice do utakmice, a sada su misli usmjerene ka utakmici protiv Zrinjskog. Apsolvirali smo derbi i više ne razmišljamo ni o čemu drugom, osim o Zrinjskom i tek kada završi taj susret, mislićemo na druge, riječi su veznjaka plavog tima, koji je zadovoljan svojom trenutnom formom, ali je dodao da bi igrao još i bolje da je prošao pripreme sa ekipom.

 

U susretu protiv Zrinjskog, Mulalić vjerovatno neće mnogo mijenjati u odnosu na Sarajevo, pa bi danas na Grbavicu mogli istrčati: Kjosevski, S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić, Blagojević, Zahirović (Zolotić), Bekrić, M. Stevanović, Memija, Lendrić.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook