A mnogi to rade

Sedam namirnica koje ne treba držati u frižideru

Auto & Dom28.04.16, 16:22h

Sedam namirnica koje ne treba držati u frižideru
Ako nemate dovoljno mjesta u frižideru, bez obzira na to što ste ga dobro organizovali, to može biti zato što traćite dragocjeni prostor na namirnice kojima i nije mesto u njemu

 

Evo šta ne treba da držite u frižideru.

 

LJUTI SOS

 

Ljuti sos bez problema možete da čuvate u ostavi i do tri godine.

 

KROMPIR
 

Ako krompir stavite u frižider, to će negativno uticati na njegov ukus. Uvijek ga držite u papirnim kesama (jer plastične kese propuštaju vlagu i ubrzavaju truljenje) u ostavi. U takvim uslovima, krompir može da traje i do tri sedmice.

 

HLJEB
 

Frižider brzo isušuje hljeb. Umjesto u frižideru, držite ga na sobnoj temperaturi četiri dana, a ono što ne pojedete zamrznite.

 

CRNI LUK
 

Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama (i kesama koje dopuštaju cirkulaciju vazduha) u ostavi. Ali držite ga podalje od krompira, koji emituju vlagu i gasove koji mogu prouzrokovati truljenje luka.

 

BIJELI LUK
 

Bijeli luk se može čuvati do dva mjeseca u ostavi. Čuvajte ga tako da vazduh može da cirkuliše oko njega.

 

PARADAJZ
 

Paradajz se u frižideru može sparušiti, pa ga držite na polici, van plastične kese. Kako biste ubrzali sazrijevanje, držite ga u papirnoj kesi. Kada sazri, može da stoji oko tri dana.

 

KAFA
 

U fižideru kafa može da izgubi svoj ukus. Nju je najbolje držati u ostavi u posudi koja ne propušta vazduh.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook